Кролик в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб кролик в духовці вийшов м'яким, його потрібно як слід замаринувати. Найсмачніше кролик виходить в сметанному соусі з овочами. Ця страва може стати навіть головним на святковому столі.
Щоб кролик вийшов ніжним, його потрібно попередньо замаринувати. Я використовую трохи сметани, змішаної зі спеціями. Після маринування м'ясо потрібно обсмажити, змішати з іншими інгредієнтами і запекти в духовці. В результаті у вас вийде м'ясо з ситним гарніром.
Отже, дивіться, як приготувати кролика в духовці.
- Кролик - 1 штук
- Гриби - 300 грам (печериці)
- Часник - 1-3 зубчиків
- Картопля - 3-4 штуки
- Крем - 250 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1. Кролика краще нарізати на невеликі частини, а перед приготуванням замаринувати. Найкраще для маринаду підійде сметана. Спеції та сіль додавайте до смаку. Залиште кролика на 30 хвилин, після чого відправте його смажитися.
2. Обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі до рум'яного стану.
3. Особливої пікантності кролику додадуть гриби, які чудово гармонують зі сметаною.
4. І останній штрих - картопля. Нарізаємо його на великі частини, щоб під час запікання він не втратив форму (кролик запікається довше, ніж картопля).
5. Змішуємо гриби з картоплею, додаємо трохи рослинного масла і спецій.
6. Тепер викладаємо м'ясо на картоплю з грибами, після чого відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Якщо хочете, щоб вийшло більше соусу, додайте більше сметани.
7. У самому кінці додаємо крупно порізаний часник.
8. Подавайте блюдо до столу порційно або на одній страві.