Рецепт Кролик, фарширований грибами фото

Кролик, фарширований грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Кролик , Гриби
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Ця страва виходить дуже ніжним і ароматним, адже м'ясо кролика і спеції в поєднанні один з одним здатні перетворити простий вечерю в святковий! Більш того, гриби тут теж відіграють важливу роль!

Опис приготування:

М'ясо кролика вважається дієтичним, тому дуже добре підійде тим, хто стежить за своєю вагою. В якості начинки ви можете взяти не тільки білі гриби, але і печериці, вийде дуже смачно. Дуже важливо обсмажувати м'ясо на середньому вогні, щоб воно не стало занадто жорстким. Апельсин в цьому рецепті грає роль гарніру. Повірте, це дуже смачно! Таке блюдо відмінно підійде в якості святкової вечері, тому сьогодні я розповім вам, як приготувати кролика, фаршированого грибами!

  • Ніжка кролика - 2 штуки
  • Гриби - 80 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Масло оливкове - 40 грам
  • Вино біле сухе - 120 мілілітрів
  • Сіль - 1 За смаком
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Розмарин - 1 За смаком
  • Перець гіркий - 1 За смаком
  • Прованські трави - 1 За смаком
  • Апельсин - 1 штука
кролик, фарширований грибами - фото крок 1
1. Підготуйте ніжку кролика. Для цього зробіть акуратний розріз зверху ніжки, надріжте сухожилля біля кісточки і акуратно вийміть кісточку так, щоб м'ясо не деформувалося. Нижня кісточка повинна залишатися всередині ніжки, щоб страва не втратила форму.
кролик, фарширований грибами - фото крок 2
2. Підготуйте начинку. Наріжте в довільному порядку гриби, сезон з сіллю і додати розмарин. Нафаршіруйте грибами ніжки, додайте трохи вершкового масла в м'ясо. Далі загорніть м'ясо і надайте йому форму, злегка обмотайте його зверху ниткою, щоб при смаженні ніжка зберегла гарну форму.
кролик, фарширований грибами - фото крок 3
3. На середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте оливкову олію, часник, розмарин, прованські трави. Викладіть ніжки кролика, коли відчуєте запах часнику, обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
кролик, фарширований грибами - фото крок 4
4. Потім додайте вино і сіль, дайте ніжок згасити 10-15 хвилин. Періодично перевертайте їх. Коли рідини в сковороді майже не залишиться, викладіть кілька скибочок апельсина і обсмажте з обох сторін. Смачного!

Схожі рецепти