Кролик, фарширований грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва виходить дуже ніжним і ароматним, адже м'ясо кролика і спеції в поєднанні один з одним здатні перетворити простий вечерю в святковий! Більш того, гриби тут теж відіграють важливу роль!
М'ясо кролика вважається дієтичним, тому дуже добре підійде тим, хто стежить за своєю вагою. В якості начинки ви можете взяти не тільки білі гриби, але і печериці, вийде дуже смачно. Дуже важливо обсмажувати м'ясо на середньому вогні, щоб воно не стало занадто жорстким. Апельсин в цьому рецепті грає роль гарніру. Повірте, це дуже смачно! Таке блюдо відмінно підійде в якості святкової вечері, тому сьогодні я розповім вам, як приготувати кролика, фаршированого грибами!
- Ніжка кролика - 2 штуки
- Гриби - 80 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Масло оливкове - 40 грам
- Вино біле сухе - 120 мілілітрів
- Сіль - 1 За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
- Розмарин - 1 За смаком
- Перець гіркий - 1 За смаком
- Прованські трави - 1 За смаком
- Апельсин - 1 штука
1. Підготуйте ніжку кролика. Для цього зробіть акуратний розріз зверху ніжки, надріжте сухожилля біля кісточки і акуратно вийміть кісточку так, щоб м'ясо не деформувалося. Нижня кісточка повинна залишатися всередині ніжки, щоб страва не втратила форму.
2. Підготуйте начинку. Наріжте в довільному порядку гриби, сезон з сіллю і додати розмарин. Нафаршіруйте грибами ніжки, додайте трохи вершкового масла в м'ясо. Далі загорніть м'ясо і надайте йому форму, злегка обмотайте його зверху ниткою, щоб при смаженні ніжка зберегла гарну форму.
3. На середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте оливкову олію, часник, розмарин, прованські трави. Викладіть ніжки кролика, коли відчуєте запах часнику, обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
4. Потім додайте вино і сіль, дайте ніжок згасити 10-15 хвилин. Періодично перевертайте їх. Коли рідини в сковороді майже не залишиться, викладіть кілька скибочок апельсина і обсмажте з обох сторін. Смачного!