Кролик в сметані з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кролик в сметані з грибами - чудове блюдо. М'ясо кролика виходить найніжнішим, креязикай соус - густим і ароматним. Щоб тушкований кролик вийшов ще смачніше, пропоную замаринувати його на ніч.
Кролик в сметані з грибами готується в середньому за півтори години. Але маринуватися він повинен годин 8-10. Звичайно, можна обійтися і без маринування. Результат повинен бути схожим. Хай щастить!
- Кролик - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Крем - 250 мілілітрів
- Цибуля-пориста - 1 штука (стебло, довжиною 10 см)
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Гриби сушені - 1/2 склянки
- Розмарин сушений - 1 Ст. Ложка
- Майоран сушений - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошком - За смаком
- Лаврове листя - 2 штуки
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Морква - 1-2 штук
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
- Бульйонні кубики - 2 штуки
1. Спочатку приготуємо маринад для кролика. У сотейнику або металевої гуртку нагрійте молоко з 1/3 склянки вина.
2. У ступці розітріть очищений часник, розмарин, майоран, перець, лавровий лист. Потім додайте до молока з вином.
3. Кролика промийте і обробити на шматочки. Викладіть у велику каструлю. Додати сіль.
4. Маринад доведіть до кипіння і залийте ним шматочки кролика в каструлі. Накрийте кришкою і залиште на ніч. На наступний день м'ясо промокніть паперовим рушником і обсмажте на олії на сковороді до золотистої скоринки.
5. Всі шматки кролика повинні виглядати так, як це видно на ілюстрації.
6. Поки кролик обсмажується, приготуйте овочі. Почистіть і наріжте цибулю-порей, цибуля, морква. Обсмажені шматки кролика відкладіть на тарілку, в сковороді, де вони смажилися, до м'якості обсмажте овочі.
7. Перекладіть овочі у велику каструлю, на них - шматочки кролика, злегка обсмажте, потім викладіть сметану, влийте вино і додайте бульйонні кубики.
8. Додайте в каструлю попередньо замочені гриби, перемішайте, доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до повільного і тушкуйте протягом години під прикритою кришкою.
9. Готовий кролик повинен бути м'яким і легко відходити від кістки. Кролик в сметані з грибами готовий! Подавайте зі смаженою картоплею і маринованої буряком. Смачного!