Крем Каталана
(покроковий рецепт з фото)
Цінителі вишуканих десертів постійно шукають нові смакові відчуття. Здебільшого, на допомогу приходить європейська кухня. У ній представлена велика різноманітність солодких сполучень, наприклад, цей крем.
Одним з найбільш класичних є з'єднання яєць з цукром і молочної основою. Більшість десертів базується саме на цих інгредієнтів. Ось і мій рецепт, розповідає про те, як приготувати крем Каталана, теж складається з них. Адже це знайомий крем-брюле на іспанський манер.
- Цукрова пудра - 60 грам
- Вершки 33% - 600 мілілітрів
- Яєчний жовток - 6 штук
- Цукор ванільний - 4 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Жовтки розітріть в єдину консистенцію з цукровим піском і пудрою.
Вершки нагрійте на водяній бані до гарячого стану. Потім влийте їх тонким струменем в жовтки, постійно помішуючи.
Розігрійте духовку до 165 градусів. У піддон для запікання налийте 2 см води. Поставте в нього 4 форми і розлийте по ним майбутній крем.
Запікайте десерт протягом 30-40 хвилин. Зверху трохи присипте крем цукром. Приємною дегустації!