Рецепт Крем Каталана фото

Крем Каталана
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Молочні продукти , Вершки , Яйця , Яєчний жовток
Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Десерти , Крем
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цінителі вишуканих десертів постійно шукають нові смакові відчуття. Здебільшого, на допомогу приходить європейська кухня. У ній представлена ​​велика різноманітність солодких сполучень, наприклад, цей крем.

Опис приготування:

Одним з найбільш класичних є з'єднання яєць з цукром і молочної основою. Більшість десертів базується саме на цих інгредієнтів. Ось і мій рецепт, розповідає про те, як приготувати крем Каталана, теж складається з них. Адже це знайомий крем-брюле на іспанський манер.

  • Цукрова пудра - 60 грам
  • Вершки 33% - 600 мілілітрів
  • Яєчний жовток - 6 штук
  • Цукор ванільний - 4 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
крем Каталана - фото крок 1
Жовтки розітріть в єдину консистенцію з цукровим піском і пудрою.
крем Каталана - фото крок 2
Вершки нагрійте на водяній бані до гарячого стану. Потім влийте їх тонким струменем в жовтки, постійно помішуючи.
крем Каталана - фото крок 3
Розігрійте духовку до 165 градусів. У піддон для запікання налийте 2 см води. Поставте в нього 4 форми і розлийте по ним майбутній крем.
крем Каталана - фото крок 4
Запікайте десерт протягом 30-40 хвилин. Зверху трохи присипте крем цукром. Приємною дегустації!

Схожі рецепти