Крем для торта «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині повинен бути в запасі простий і смачний рецепт крему для наповнення тістечок, profitroley, еклерів і тортів. Сьогодні розповім, як приготувати крем для торта «Наполеон».
Крем використовують відразу після приготування (після охолодження), а також його можна зберігати в холодильнику. Обов'язково накрийте крем плівкою відразу після приготування, нехай остигає разом з нею, так він не обвітритися. Використовуйте його для приготування популярного торта «Наполеон» і не тільки.
- Цукор - 1/4 склянки
- Заголовок для палітурки - 35 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 2 склянки
- Курячий жовток - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка

1. В сотейник просейте кукурузную муку, додайте сіль, цукор і добре перемішайте віночком.

2. Влийте в сотейник молоко і енергійно розмішайте віночком.

3. Поставте сотейник на вогонь і доведіть вміст до кипіння, потім варіть ще 30 секунд.

4. У миску вбийте курячі жовтки, тонкою цівкою влийте третина молочної суміші до жовтків.

5. Розмішайте гарненько і перелийте все назад в каструлю до молока.

6. Доведіть суміш до кипіння і варіть після закипання 20 секунд, потім зніміть з вогню. Введіть вершкове масло в гарячу суміш і розмішайте.

7. Додайте екстракт ванілі або будь-який інший за смаком, перемішайте.

8. Перелийте заварний крем в миску і накрийте плівкою, зберігайте в холодильнику або використовуйте відразу.