Ковбаса з оленини
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що смачного приготувати з фаршу оленини? Спробуйте своїми руками зробити фантастично смачну, делікатесну ковбасу з оленини в домашніх умовах. Це не так складно, як здається.
Якось раз мені в руки попався хороший оленячий фарш. Заморожувати не хотілося, робити щось банальне типу котлет теж - все-таки фарш ексклюзивний, дорогий. Вирішив зробити ковбасу і заодно випробувати нову коптильню. Рецептів знайшов безліч, але вирішив на перший раз не ускладнювати і зробити все максимально просто, без зайвих процедур. Зробив все так, як описано в цьому рецепті - вийшло дуже смачно! такий ковбаси, повірте, ви не купите ні в одному супермаркеті, навіть якщо купите найдорожчу. Щось подібне особисто мені доводилося куштувати лише у різних приватних фермерів, які коптять ковбасу аналогічно і потім продають (переважно дорогих ресторанах) за шалені гроші. Ковбаса з оленини дійсно делікатесна виходить. Рекомендую спробувати!
- Оленина (фарш) - 550 грам
- Свинина (фарш) - 250 грам
- Сіль - 20 грам
- Розмарин свіжий (гілочка) - 2 штуки
- Перець горошком - 6 штук
- Ягоди ялівцю - 6 штук
- Свинячі кишки - За смаком (для загортання)