Рецепт Ковбаса з оленини фото

Ковбаса з оленини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Ковбаса, Оленина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Не знаю, що смачного приготувати з фаршу оленини? Спробуйте своїми руками зробити фантастично смачну, делікатесну ковбасу з оленини в домашніх умовах. Це не так складно, як здається.

Якось раз мені в руки попався хороший оленячий фарш. Заморожувати не хотілося, робити щось банальне типу котлет теж - все-таки фарш ексклюзивний, дорогий. Вирішив зробити ковбасу і заодно випробувати нову коптильню. Рецептів знайшов безліч, але вирішив на перший раз не ускладнювати і зробити все максимально просто, без зайвих процедур. Зробив все так, як описано в цьому рецепті - вийшло дуже смачно! такий ковбаси, повірте, ви не купите ні в одному супермаркеті, навіть якщо купите найдорожчу. Щось подібне особисто мені доводилося куштувати лише у різних приватних фермерів, які коптять ковбасу аналогічно і потім продають (переважно дорогих ресторанах) за шалені гроші. Ковбаса з оленини дійсно делікатесна виходить. Рекомендую спробувати!

  • Оленина (фарш) - 550 грам
  • Свинина (фарш) - 250 грам
  • Сіль - 20 грам
  • Розмарин свіжий (гілочка) - 2 штуки
  • Перець горошком - 6 штук
  • Ягоди ялівцю - 6 штук
  • Свинячі кишки - За смаком (для загортання)
ковбаса з оленини - фото крок 1
Перше, що потрібно зробити - перемішати всі інгредієнти (крім свинячих кишок) до однорідної маси.
ковбаса з оленини - фото крок 2
Загортаємо вийшла м'ясну масу в свинячу кишку, щільно зав'язуємо. Протикаємо голочкою в декількох місцях, щоб випустити зайве повітря. Ми залишаємо при кімнатній температурі (оптимально - близько 23 градусів) з 2 діб.
ковбаса з оленини - фото крок 3
Тепер саме час зайнятися копченням ковбаси, яка за дві доби при кімнатній температурі вже повинна була злегка змінити колір, potemnetь. Отже, за допомогою зробленої своїми руками або купленої коптильні піддаємо нашу ковбасу холодного копчення димом протягом 24 годин.
ковбаса з оленини - фото крок 4
Через 24 години копчення ковбасу потрібно повісити в якомусь сухому прохолодному місці, щоб вона дійшла до кондиції. Я зазвичай вішаю в гаражі. Ковбаса повинна провисеть як мінімум 3-4 тижні і втратити близько 30% у вазі. Тільки тоді її можна буде дегустувати.

Схожі рецепти