Ковбаса з лосятини
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна і соковита ковбаса домашнього приготування… Ммм, що може бути смачніше? Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати ковбасу з лосятини. Це делікатес, який не залишить вас байдужими!
М'ясо лосятини вважається цілком собі дієтичним і нежирним. Тому готувати ковбаску з такого м'яса ми будемо з додаванням свинини. В якості спецій я використовувала мелений перець двох кольорів: червоний і чорний. Диво та й годі!
- Лосятина - 1 кілограм
- Свинина - 1 кілограм
- Сало свиняче - 650 грам
- Часник - 3 часточки
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Перець червоний гострий мелений - 1 щіпка
Перемелюємо всі види м'яса і сало в кухонному комбайні. Секрет гарної ковбаси полягає в тому, що дрібнити не потрібно, фарш з лося повинен бути порубані середніми шматками. Що стосується свинини, то її можна молоти трохи крупніше. Додаємо у фарш спеції, сіль і цукор. Кладемо дрібно порізану часничок.
Кишку наповнюємо фаршем за допомогою електром'ясорубки. Для цього я залучила спеціальну насадку, яку промазав олією. Не забудьте залишити приблизно 8-9 см кишки, щоб потім ми змогли зав'язати ковбасу.
Як тільки кишка стане схожа на повноцінну ковбаску, зав'язуємо кінчики міцною ниткою або мотузкою (мотузкою). Ковбасу можна зберігати в морозилці дуже довго. Перед подачею на стіл необхідно підсмажити ковбаски. Також можна їх запікати або варити. Перед термообробкою не забудьте проколоти ковбаски зубочисткою в декількох місцях, щоб вони не лопнули. Домашня ковбаса з лосятини готова! Смачного!