Котлети з грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Звичайні котлети - це буденно і нудно. Спробуйте приготувати котлети з грибною і сирною начинкою - виходить набагато смачніше, соковитіше і оригінальніше!
Пропоную вам рецепт приготування котлет з грибами і сиром. Такі котлети чудово підійдуть як обідньої страви навіть на святковий стіл. Подавати їх можна з будь-яким гарніром на ваш розсуд, але я раджу картопляне пюре. Отже, готуємо котлети з грибами і сиром!
- Свинина - 500 грам
- Білий хліб - 2 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки(2 - фарш, 1 - в начинку)
- Гриби - 200 грам
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (перець, орегано, чебрець)

1. Спочатку дрібно нарізаємо цибулю.

2. Часник подрібнюємо за допомогою «чеснокодавкі».

3. Білий хліб кладемо в молоко і залишаємо на 10 хвилин, щоб він розмокнув.

4. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з 2/3 нарізаної цибулі (1/3 піде в начинку), часником і хлібом, який попередньо слід злегка віджати.

5. У вийшов фарш вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець і інші спеції. Ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Відправляємо фарш в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб він настоявся.

6. Подрібнюємо гриби.

7. Потім викладаємо в сковороду спочатку цибулю, потім гриби і обсмажуємо їх разом, поки не випарується рідина. Не забуваємо трохи посолити і поперчити.

8. Нарізаємо сир скибочками.

9. Далі формуємо з фаршу коржі, на кожен коржик викладаємо по одній чайній ложці грибної начинки і скибочці сиру.

10. Закриваємо начинку фаршем і ліпимо котлети, які потім обвалюють у сухарях.

11. Обсмажуємо котлети під кришкою на середньому вогні з обох сторін.

12. Смачного!