Котлети з брокколі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Корисні, дуже ніжні і оригінальні котлети з брокколі в духовці в домашніх умовах стануть чудовою ідеєю для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Спробуйте, і вам обов'язково сподобається.
Цей рецепт приготування котлет з брокколі в духовці припаде до смаку не тільки любителям овочів. Котлети виходять дуже пікантними, хрусткими, а завдяки сиру - ще і ніжними. Такі котлетки зручно брати з собою на роботу або на природу. Спробуйте мій рецепт, як приготувати котлети з брокколі в духовці.
- Брокколі - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Вимийте і розділіть на суцвіття брокколі. Доведіть до кипіння воду, підсолити трохи, викладіть туди капусту. Проваріть пару хвилин, а потім відкиньте на друшляк і під струменем холодної води остудіть.
2. Коли вода стекла, подрібніть ножем або блендером брокколі. В останньому випадку котлети з брокколі в духовці в домашніх умовах будуть більш ніжними, а якщо подрібнити ножем, то відчуваються шматочки.
3. Паралельно до 200 градусів розігрійте духовку. У глибоку миску надішліть брокколі, дрібно нарізаний або подрібнений в блендері цибулю, вбийте яйце. За смаком додайте сіль і перець. Всипте панірувальні сухарі і викладіть тертий на дрібній тертці сир.
4. Перемішайте все як слід до однорідності. Вийде ось така маса, з якої досить зручно працювати, злегка змочивши руки водою.
5. Підготуйте лист, змастивши його рослинним маслом або застеливши пергаментом. Сформуйте невеликі котлетки, викладіть їх на деко. Надішліть його в духовку.
6. Хвилин через 20 можна перевірити котлетки готовність. Ось і весь простий рецепт котлет з брокколі в духовці.
7. Подавайте їх до столу з улюбленим соусом. Смачного!