Котлета по-іссетскі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати смачні котлети по-іссетскі. Одного разу знайшла цей рецепт в інтернеті. Так сподобалося, що рецепт прижився. Готую їх часто. Думаю, таке блюдо ще можна назвати зразами.
Приготування котлет - справа не хитра. Є кілька особливостей, які треба знати. Наприклад, ви знали, що та сторона котлети, яка перша потрапляє на гарячу сковороду буде найбільш красива? Або котлети будуть рівномірно зарум'яниться і апетитними на вигляд, якщо правильно приготувати фарш і при обсмажуванні додати в сковороду досить рослинного масла? Пропоную відмінний варіант, як приготувати котлету по-іссетскі.
- Яловичина - 1 кілограм(ošeek, голяшка, лопатка)
- Свинина - 500 грам(ošeek)
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Сіль, перець, спеції до м'яса - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Печериці - 200 грам
- Кнопка - 70 грам
- Молоко - 1 Склянка

У м'ясорубці перекрутити м'ясо яловичини. Для фаршу я беру кілька частин м'яса (трохи ошийка, лопатки, голяшки). На мій погляд, такий склад фаршу найбільш вдалий.

У м'ясорубці перекручує 2 цибулини, трохи свинини. Свинину я кладу не завжди. Її можна замінити на 100 г. Промисловість - шпик.

У молоці замочіть 50-60 г. Кнопка. Пропустивши його через м'ясорубку, додайте в фарш. Фарсі сіль і poperčite. Добре вимішайте, додавши 1 яйце. Ось наша основа і готова.

Невелику цибулину очистіть і наріжте дрібно. Обсмажте на олії. Тепер додайте шампіньйони, нарізані попередньо. При обсмажуванні грибів, приправити сіллю і poperčite. Вийміть гриби з масла в якому вони смажилися.

Наберіть трохи підготовленого фаршу. Зробіть з нього корж. У центрі викладіть столову ложку обсмажених грибів з цибулею. З'єднайте краю, надавши котлети овальної форми.

Обсмажте на олії. Зазвичай паніровці для приготування котлет я не використовую, але для тих, хто любить, можу порекомендувати використовувати манну крупу замість сухарів або борошна.