Копчений палтус
(покроковий рецепт з фото)
Палтус - досить жирна риба, тому зловживати нею не слід. Але іноді, звичайно, можна себе побалувати. Та й досить складно відязикатися від таких апетитних шматочків.
Палтус треба почистити, нарізати, замаринувати на кілька годин, а потім коптити на вільхових тирсі. Готовий копчений палтус розкладіть на блюді, прикрасьте часточками лимона і подавайте на стіл. Смачного!
- Палтус - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
- Вільхові тирса - 2 чайних ложки
Палтус очистіть, промийте.
Поріжте рибу на шматки по 5-7 см, приправити сіллю, поперчіть і залишити в прохолодному місці на 2-3 годину.
У коптильню насипте 2 чайні ложки вільхових тирси, на дно ємності для копчення налийте 100 мл. Води. У моєму рецепті використана коптильня фірми Brand.
Поставте палтус в коптильню, закрийте кришку і увімкніть режим гарячого копчення на 20 хвилин. Готову рибу злегка остудіть.