Консерви з щуки в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ділюся вдалим рецептом заготовки - тушонка з щуки в домашніх умовах. Риба виходить дуже ніжною, насиченою за смаком, а саме головне - ніяких консервантів і добавок. Відмінна заготівля!
Консерви з щуки в домашніх умовах - це не так складно, як здається на перший погляд. Ділюся рецептом, як приготувати таку заготовочкі у себе вдома. Для прикладу зробила одну баночку і кількість розрахувала на одну пляшку. Спеції можна додавати які вам подобаються, але лаврушка і запашний перець обов'язкові. Після закачування переверніть баночки кришками вниз і дайте їм охолонути в такому положенні. Спробуйте цей рецепт і ви більше ніколи не будете купувати консерви в магазині. Цей рецепт підійде для тушонки не тільки з щуки, а будь-який інший риби. Смачного!
- Щука - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець запашний горошком - 3 штуки
- Часник сушений - 1-2 чайних ложок
- Сіль - 1-2 чайних ложок
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
Рибку помийте, попатраєте і поріжте на шматочки. Складіть в глибокий посуд і посоліть. Залиште маринуватися хвилин на 30-40.
Банки попередньо простерилизуйте в пароварці або поставте в духовку, обсушити. На дно баночки покладіть перець горщиком, лавровий листочок і часник.
Щільно укладіть шматочки щуки в банки.
Накрийте банку фольгою і відправте в духовку. Спочатку встановіть 150 градусів, а після закипання зменшіть нагрів до 100 градусів і млоїте 4-5 годин.
Рослинна олія нагрійте майже до кипіння, я нагріла в мікрохвильовці. Акуратно вилийте гаряче масло на рибу.
Накрийте тушонку кришкою і поставте в духовку ще на 30 хвилин, а потім закатати. Консервований gotova!