Рецепт Консерви з щуки в домашніх умовах фото

Консерви з щуки в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Щука
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Солоне

Сьогодні ділюся вдалим рецептом заготовки - тушонка з щуки в домашніх умовах. Риба виходить дуже ніжною, насиченою за смаком, а саме головне - ніяких консервантів і добавок. Відмінна заготівля!

Консерви з щуки в домашніх умовах - це не так складно, як здається на перший погляд. Ділюся рецептом, як приготувати таку заготовочкі у себе вдома. Для прикладу зробила одну баночку і кількість розрахувала на одну пляшку. Спеції можна додавати які вам подобаються, але лаврушка і запашний перець обов'язкові. Після закачування переверніть баночки кришками вниз і дайте їм охолонути в такому положенні. Спробуйте цей рецепт і ви більше ніколи не будете купувати консерви в магазині. Цей рецепт підійде для тушонки не тільки з щуки, а будь-який інший риби. Смачного!

  • Щука - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець запашний горошком - 3 штуки
  • Часник сушений - 1-2 чайних ложок
  • Сіль - 1-2 чайних ложок
  • Масло рослинне - 30 мілілітрів
консерви з щуки в домашніх умовах - фото крок 1
Рибку помийте, попатраєте і поріжте на шматочки. Складіть в глибокий посуд і посоліть. Залиште маринуватися хвилин на 30-40.
консерви з щуки в домашніх умовах - фото крок 2
Банки попередньо простерилизуйте в пароварці або поставте в духовку, обсушити. На дно баночки покладіть перець горщиком, лавровий листочок і часник.
консерви з щуки в домашніх умовах - фото крок 3
Щільно укладіть шматочки щуки в банки.
консерви з щуки в домашніх умовах - фото крок 4
Накрийте банку фольгою і відправте в духовку. Спочатку встановіть 150 градусів, а після закипання зменшіть нагрів до 100 градусів і млоїте 4-5 годин.
консерви з щуки в домашніх умовах - фото крок 5
Рослинна олія нагрійте майже до кипіння, я нагріла в мікрохвильовці. Акуратно вилийте гаряче масло на рибу.
консерви з щуки в домашніх умовах - фото крок 6
Накрийте тушонку кришкою і поставте в духовку ще на 30 хвилин, а потім закатати. Консервований gotova!

Схожі рецепти