Консерви в Zimu
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 9-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ділюся класичним рецептом тушонки на зиму. Зроблено по ГОСТу! виходить смачно, соковито і дуже просто. Готувала за допомогою скороварки-мультиварки. Набагато спрощує господаркам завдання. Спробуйте!
Опис приготування:
Цей рецепт тушонки на зиму сподобається всім тим, хто не хоче довго стояти над плитою і стежити, щоб м'ясо ніде не пригоріло і не залишилося сирим. Тут тушонка готується прямо в банку! Просто і легко!
- Свинина - 8, 3 кілограма (найкраще - вирізка або м'ясо біля шиї.)
- Цибуля - 100 грам
- Сіль - 80 грам
- Лавровий лист - 15 штук (по одному листу на банку)
- Перець - За смаком
1. М'ясо ріжемо середніми шматочками. Цибуля, перець, лавровий лист і сіль перемелює в блендері або кавомолці. Чим дрібніше - тим краще. Змішаємо з м'ясом.
2. Банки стерилізуємо, а кришки кип'ятимо. Викладаємо м'ясо в банки, закриваємо наглухо кришками. Ставим в скороварку, варимо півтори години при 123 градусах.
3. От і все! Банки охолоджуємо і зберігаємо в прохолодному темному місці.