Рецепт Конфітюр з брусниці фото

Конфітюр з брусниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Брусниця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт, Фуршет
Заготовки, Джем

Якщо ви хочете, щоб ваш конфітюр був не тільки смачним, але і корисним, тоді приготуйте його з брусниці, тоді взимку ви будете заряджатися не тільки позитивом, але і поправляти здоров'я.

Звичайно ж, з полуниці, чорниці, вишні та інших ягід теж виходять досить смачні заготовки, але завжди на полиці повинно стояти пару баночок ось такого конфитюра, тому зараз я розповім вам, як приготувати чудовий конфітюр з брусниці. Це дійсно дуже корисна штука, та ще до того ж і смачна, тому тут ми відразу вбиваємо двох зайців: і про здоров'я подбаємо, і порадуємо себе відмінним смаком. Плюс він просто ідеально підходить в якості начинки для випік, тому що він не дуже солодкий, а, навпаки, з легкою кислинкою. Ну а приготувати такий конфітюр дуже просто, не складніше ніж будь-який інший, так що, коли ви вирішите робити заготовки, обов'язково додайте до свого списку цей простий рецепт конфитюра з брусниці.

  • Брусниця - 1300 грам
  • Цукор - 900 грам
  • Вода - 1 Склянка
конфітюр з брусниці - фото крок 1
Для початку ретельно перебираємо брусницю і промиваємо під холодною водою.
конфітюр з брусниці - фото крок 2
Викладаємо ягоди в каструлю, додаємо воду і варимо на повільному вогні до розм'якшення брусниці.
конфітюр з брусниці - фото крок 3
Тепер ми або пропускаємо цю масу через сито або подрібнюємо за допомогою комбайна до стану пюре.
конфітюр з брусниці - фото крок 4
Додаємо до пюре з ягід цукор, перемішуємо.
конфітюр з брусниці - фото крок 5
Знову ставимо на вогонь і варимо, поки об'єм не зменшиться приблизно на 1/3 частина.
конфітюр з брусниці - фото крок 6
Готовий конфітюр розливаємо по стерилізованим банкам і ставимо в холодне місце.
конфітюр з брусниці - фото крок 7
Виходить неймовірно смачно, спробуйте самі. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти