Компот з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого натуральних напоїв, а яблучний компот завжди виходить трохи іншим через різних сортів яблук. Компот з яблук вариться дуже швидко, його можна готувати з м'якоттю або без.
Ніщо не зрівняється з домашнім компотом з яблук! У нього можна додати лід жарким літом, подавати теплим або додати чорничного варення для кольору.
Приготувати компот з яблук ви зможете менш ніж за півгодини. Головне - виберіть хороші екологічні яблучка, а цукру можете і зовсім не додавати. Остиглий компот просто присмачити медом.
Для початку гарненько промийте яблука. Шкірку можна не знімати. А далі рецепт компоту з яблук наступний:
1. Яблука розрізати на 6-8 Dolek, виберіть насіння і плодоніжки.
2. Часточки складіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту на середній вогонь.
3. Відразу в яблука додайте пару ложок цукру.
4. Як тільки компот починає кипіти, всипте цукор. Перемішайте, щоб розчинився і відразу зніміть з вогню. До речі, майте на увазі, що чим довше ви варите компот, тим менше вітамінів в ньому залишається. Якщо хочете, разом з яблуками в компот можна додати жменю чорної смородини, чорниці або грушу. Компот придбає новий колір і смак.
5. Нехай компот настоїться протягом півгодини. Потім, при бажанні, його можна процідити через сито, вибравши яблука. Вони свою справу вже зробили.
Пийте компот тепленьким або зовсім попередньо остудивши.
Смачного!
- Яблука - 700 грам
- Цукор - 0, 5-1 склянки
- Вода - 1, 5 L
Приготувати компот з яблук ви зможете менш ніж за півгодини. Головне - виберіть хороші екологічні яблучка, а цукру можете і зовсім не додавати. Остиглий компот просто присмачити медом.
Для початку гарненько промийте яблука. Шкірку можна не знімати. А далі рецепт компоту з яблук наступний:
1. Яблука розрізати на 6-8 Dolek, виберіть насіння і плодоніжки.
2. Часточки складіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту на середній вогонь.
3. Відразу в яблука додайте пару ложок цукру.
4. Як тільки компот починає кипіти, всипте цукор. Перемішайте, щоб розчинився і відразу зніміть з вогню. До речі, майте на увазі, що чим довше ви варите компот, тим менше вітамінів в ньому залишається. Якщо хочете, разом з яблуками в компот можна додати жменю чорної смородини, чорниці або грушу. Компот придбає новий колір і смак.
5. Нехай компот настоїться протягом півгодини. Потім, при бажанні, його можна процідити через сито, вибравши яблука. Вони свою справу вже зробили.
Пийте компот тепленьким або зовсім попередньо остудивши.
Смачного!