Компот з груш
(покроковий рецепт з фото)
Я дбаю про те, щоб удома завжди були компоти. Один з найбільш улюблених в нашій родині - компот з груш на зиму на 3-ех літрову банку. Ніжний, ароматний, з тягучим смаком і твердими грушами!
Частина компоту з груш раджу зробити з ваніллю замість лимона. Ванілі додайте зовсім небагато, з'явиться тонкий чудовий аромат.
Отже, як зробити компот з груш на зиму на трилітрову банку?
1. Спочатку готуємо груші. Вибирайте тверді і світлі груші без пошкоджень. Промийте. Великі груші розріжте, виберіть насіннєву коробку. Маленькі консервуйте цілком, обрізавши тільки хвостики.
2. Тим часом поставте на вогонь два літри води, вона повинна закипіти.
3. Складіть наші груші у велику миску і додайте в неї лимонну кислоту. Залийте груші окропом і залиште на 15 хвилин.
4. Поки груші "відпочивають", підготуйте банки і кришки. Банки ошпарьтеокропом, а кришки складіть в мисочку і окропом залийте. Залиште на кілька хвилин.
5. Груші з розчину шумівкою перекладаємо в підготовлені банки зрізом вниз. Банки заповнюємо до місця її звуження зверху. У кожну банку додаємо по пару часточок лимона.
6. Розчин, в якому бланшувати груші, злийте в велику каструлю, в якій будете варити сироп. Долийте води, щоб каструля була практично повною. Туди ж йде цукор з розрахунку 200 місто 1 літр води. Розмішайте і доведіть до кипіння.
7. Груші в банках обережно залийте киплячим сиропом і накрийте кришками.
8. Залишилося компот стерилізувати. У широку каструлю налийте на 2/3 води. На дно викладіть кухонний рушник. Коли вода в каструлі нагріється до 60 градусів, повільно опустіть в неї банки з компотом. Доведіть до кипіння і простерилизуйте протягом 15 хвилин.
9. Засукайте і поставте в тепле прохолодне місце на два дня. Укутайте в рушник.
- Груші - 4 кілограма
- Цукор - 200 грам (з 1 літр)
- Лимонна кислота - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
Отже, як зробити компот з груш на зиму на трилітрову банку?
1. Спочатку готуємо груші. Вибирайте тверді і світлі груші без пошкоджень. Промийте. Великі груші розріжте, виберіть насіннєву коробку. Маленькі консервуйте цілком, обрізавши тільки хвостики.
2. Тим часом поставте на вогонь два літри води, вона повинна закипіти.
3. Складіть наші груші у велику миску і додайте в неї лимонну кислоту. Залийте груші окропом і залиште на 15 хвилин.
4. Поки груші "відпочивають", підготуйте банки і кришки. Банки ошпарьтеокропом, а кришки складіть в мисочку і окропом залийте. Залиште на кілька хвилин.
5. Груші з розчину шумівкою перекладаємо в підготовлені банки зрізом вниз. Банки заповнюємо до місця її звуження зверху. У кожну банку додаємо по пару часточок лимона.
6. Розчин, в якому бланшувати груші, злийте в велику каструлю, в якій будете варити сироп. Долийте води, щоб каструля була практично повною. Туди ж йде цукор з розрахунку 200 місто 1 літр води. Розмішайте і доведіть до кипіння.
7. Груші в банках обережно залийте киплячим сиропом і накрийте кришками.
8. Залишилося компот стерилізувати. У широку каструлю налийте на 2/3 води. На дно викладіть кухонний рушник. Коли вода в каструлі нагріється до 60 градусів, повільно опустіть в неї банки з компотом. Доведіть до кипіння і простерилизуйте протягом 15 хвилин.
9. Засукайте і поставте в тепле прохолодне місце на два дня. Укутайте в рушник.