Рецепт Компот з горобини фото

Компот з горобини
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Ягоди , Горобина
Дієтичне харчування
На полуденок
Заготовки , Напої , Компоти
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Компот з горобини - напій неординарний. Чорноплідна горобина володіє масою корисних властивостей. Наприклад, вітаміну P в ній в два рази більше, ніж в смородині. Варимо сьогодні компот з горобини.

Опис приготування:

Вітамін Р (рутин) вважається флавоноїдом - речовиною, яке уповільнює процес старіння і благотворно впливає на наш організм. На жаль, існує обмежена кількість рецептів з цих ягід. Вони в основному використовуються в медичних цілях через великого набору мікроелементів і різних цукрів. Однак в кулінарії, особливо у домашніх господарок, знайдеться чимало способів переробки чорноплідної горобини. Насамперед, це заготовки у вигляді варення. Прекрасний, незвичайний смак мають джеми і желе. Багато готують настойки з цих ягід. А я пропоную приготувати звичайний компот на зиму з дуже незвичайним смаком з чорноплідної горобини. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна банка об'ємом 750 мл.

  • Чорноплідна горобина - 250 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Лимонна кислота - 1/3 чайних ложки
  • Вода - 500 мілілітрів
компот з горобини - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування компоту з чорноплідної горобини на зиму.
компот з горобини - фото крок 2
Чорноплідна горобина ретельно помийте.
компот з горобини - фото крок 3
Викладіть горобину в стерилізовані банки.
компот з горобини - фото крок 4
Приготуйте сироп. У каструлю насипте цукор.
компот з горобини - фото крок 5
Залийте цукор водою, поставте на плиту і доведіть цукор до повного розчинення. Проваріть сироп 5 хвилин.
компот з горобини - фото крок 6
Після залийте гарячим сиропом горобину в банку. Накрийте кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
компот з горобини - фото крок 7
Потім сироп злийте в каструлю і знову доведіть до кипіння. Знову залийте сироп в банку. Додайте лимонну кислоту і закатати банку кришкою. Переверніть верх дном, закутайте ковдрою і тримайте до повного остиванія.Чтоби компот придбав насичений колір, він повинен постояти мінімум тиждень.
компот з горобини - фото крок 8
Смачний і корисний компот з чорноплідної горобини готовий. Напій стане хорошим завершенням будь-якої трапези протягом дня.

Схожі рецепти