Компот з горобини
(покроковий рецепт з фото)
Компот з горобини - напій неординарний. Чорноплідна горобина володіє масою корисних властивостей. Наприклад, вітаміну P в ній в два рази більше, ніж в смородині. Варимо сьогодні компот з горобини.
Вітамін Р (рутин) вважається флавоноїдом - речовиною, яке уповільнює процес старіння і благотворно впливає на наш організм. На жаль, існує обмежена кількість рецептів з цих ягід. Вони в основному використовуються в медичних цілях через великого набору мікроелементів і різних цукрів. Однак в кулінарії, особливо у домашніх господарок, знайдеться чимало способів переробки чорноплідної горобини. Насамперед, це заготовки у вигляді варення. Прекрасний, незвичайний смак мають джеми і желе. Багато готують настойки з цих ягід. А я пропоную приготувати звичайний компот на зиму з дуже незвичайним смаком з чорноплідної горобини. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна банка об'ємом 750 мл.
- Чорноплідна горобина - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Лимонна кислота - 1/3 чайних ложки
- Вода - 500 мілілітрів