Компот з фейхоа і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Чи доводилося вам пробувати коли-небудь компот з екзотичних фруктів? думаю, що навряд чи, тому пропоную зробити його самостійно за рецептом, як приготувати компот з фейхоа і яблуками.
Не так часто ми готуємо компот з екзотичних фруктів. Щоб їх не зіпсувати, пропоную перевірений рецепт компоту. Його можна пити відразу (тільки після охолодження) або закупорити на зиму. Пропоную додати до нього трохи ягід обліпихи, тоді його смак буде ще більш насиченим і ароматним.
- Обліпиха - 300 грам
- Фейхоа - 1 кілограм
- Яблука - 1, 5 кілограма
- Цукор - 2 склянки
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 5 літрів
1
Насамперед ретельно промийте фейхоа, обліпиху і яблука.
2
Фейхоа наріжте часточками, яблука наріжте тонкими скибочками.
3
Помістіть в каструлю всі фрукти, залийте водою і відправте на вогонь.
4
Відразу ж після початку кипіння додайте цукровий пісок, варіть ще 10 хвилин, після додайте половину чайної ложки лимонної кислоти і приберіть з вогню.
5
Накрийте компот кришкою, наполягайте його близько 2 годин, потім розлийте по банках і закупорьте або пийте охолодженим.