Рецепт Кокуркі на сметані фото

Кокуркі на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На вечерю , На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування страви «Кокуркі на сметані». Кокуркі - блюдо старовинної північно-російської кухні. Бездрожжевой хлебец, який запікають з вареними яйцями.

Опис приготування:

Кокуркі в старовину зазвичай готували в дорогу, так як це дуже ситно, смачно і просто. Ще й дуже зручно - яйця не поб'ються, і чистити їх не треба. Традиційно тісто для цієї страви готують на сметані (тут тісто житнє).

  • Яйця - 6 штук
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Житнє борошно - 2 склянки
кокуркі на сметані - фото крок 1
1. У мисці змішуємо сметану і борошно, додаємо трохи солі. Замішуємо тісто руками, воно повинно вийти досить крутим.
кокуркі на сметані - фото крок 2
2. Від тесту відокремлюємо невеликі шматочки, і потім кожен шматочок розгортає качалкою в тоненькі коржики. Відварюємо круто курячі яйця, коли яйця охолонуть, очищаємо їх від шкаралупи.
кокуркі на сметані - фото крок 3
3. В середину кожної розкатаної коржики кладемо зварене і очищене яйце, тепер акуратно плотненько його запечатує тестом.
кокуркі на сметані - фото крок 4
4. Приготуємо деко, змащуючи його жиром. На деко викладаємо приготовані кокуркі і відправляємо в попередньо розігріту духовку. Кокуркі випікаємо до готовності.
кокуркі на сметані - фото крок 5
5. Потім кокуркі виймаємо і перекладаємо на блюдо. Кокуркі можуть довго зберігатися і не черствіти. Смачного!

Схожі рецепти