Кокосовий пиріг з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Кокосовий пиріг з кремом хороший для особливого випадку, наприклад, дня народження. Пиріг виходить пишним, м'яким, білим і "засніжених" кокосовою стружкою. Ідеальний він і до Різдва. Додамо ще горішок!
Кокосовий пиріг з кремом - білосніжне прикраса будь-якого столу. Цей ніжний пиріг виходить шалено смачним. Гості обов'язково попросять ще (і додому ще упакувати! ). Єдине - його слід тримати на холоді до самої подачі на стіл, так він ще смачніше і буде тримати форму.
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 160 грам
- Цукор - 1 Склянка(0, 75 склянки - для тіста, 0, 25 - в вершках)
- Молоко - 0, 5 склянки
- Екстракт мигдалю - 2 чайних ложки
- Екстаркт ванілі - 2 чайних ложки (одна чайна ложка - для крему, одна - для тіста.)
- Яєчні білки - 6 штук
- Вершки - 2 склянки
- Натертий мигдаль (пластинки) - 0, 5 склянки
- Білий шоколад - - За смаком (натерти на терці.)
- Кокосова стружка - 1 Склянка
1. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Приготуйте форму для випічки пирога (22-24 см), змастіть її рослинним або вершковим маслом. У мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
2. Змішайте молоко, екстракти ванілі і мигдалю.
3. Міксером змішайте вершкове масло. Поступово вводите 0, 75 склянки цукру. Маса повинна вийти однорідною.
4. Введіть в масло з цукром борошняну суміш. Замішайте.
5. Додайте молочну суміш. Гарненько перемішайте.
6. Окремо збийте білки до густої щільної піни.
7. Додайте в тісто збиті білки і перемішайте.
8. Викладіть тісто у форму. Для такої кількості тесту потрібні будуть дві форми або доведеться випікати два рази (форму охолодити, промити, змастити). Випікайте один коржик протягом 30 хвилин. Перевіряйте готовність сірником або дерев'яною зубочисткою.
9. Готові бісквіти викладіть на решітку до повного охолодження.
10. Крем прохолодно, потім збийте з 0, 25 склянкою цукру і екстрактом ванілі. Вершки повинні бути густими і "стояти" . Змастіть частиною вершків охолоджений бісквіт. Зверху посипте частиною мигдалю і кокосової стружки.
11. Зверху присипте ще тертим білим шоколадом. Гуляти так гуляти!
12. Другу частину бісквіта змастіть вершками.
13. Другу змащену частину присипте кокосовою стружкою і "склейте" з першою частиною кремом всередину.
13. Весь кокосовий пиріг змастити кремом зі збитих вершків.
15. Прикрасьте пиріг кокосовою стружкою, мигдалем і тертим шоколадом.
16. Кокосовий пиріг з кремом відразу подавайте або тримайте в холоді аж до десерту. Смачного!