Рецепт Knygli фото

Knygli
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Заварне тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 2
Час приготування: 55 хв.

Книглі або кнедлі - це різновид ледачих вареників, які дуже популярні на Україні, особливо в західних її областях. Розповім вам, як приготувати Книглі. Страва смачна і дуже ситне!

Опис приготування:

Ви могли чути інші назви, наприклад, ньоки, галушки, Клецьк. Їх роблять з начинкою або без, солодкі або з м'ясом, грибами, ovoshtnami. Подавайте Книглі гарячими, можна зі сметаною або піджаркою з цибулі та моркви, якщо готуєте несолодкі. Приступимо!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 450 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Зливи - 5 штук
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Мак - За смаком
Knygli - фото крок 1
1. В сотейник налейте молоко, додайте вершкове масло і щіпку солі. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.
Knygli - фото крок 2
2. Відразу після закипання всипте неповна склянка борошна і гарненько розмішайте ложкою, щоб не було грудочок.
Knygli - фото крок 3
3. Додайте 150 грам борошна і знову перемішайте. Приберіть сотейник з вогню.
Knygli - фото крок 4
4. Вимийте сливи, зробіть хрестоподібні надрізи і акуратно видаліть кісточки.
Knygli - фото крок 5
5. Коли тісто вже трохи охололо, додайте куряче яйце.
Knygli - фото крок 6
6. Гарненько перемішайте і додайте стільки борошна, щоб тісто не липло до рук.
Knygli - фото крок 7
7. Викладіть тісто на стіл і розкачати його в тонкий пласт, розріжте на 5 невеликих квадратиків.
Knygli - фото крок 8
8. У центр кожного викладіть сливу і оберніть її тестом, затиснутий кінець коли-небудь, щоб зливу повністю була в тесті.
Knygli - фото крок 9
9. У киплячу воду відправте Книглі, варіть після закипання 10 хвилин.
Knygli - фото крок 10
10. Насіння маку перекрутити через м'ясорубку.
Knygli - фото крок 11
11. За допомогою сита дістаньте Книглі з окропу.
Knygli - фото крок 12
12. Перекладіть блюдо в тарілку і прикрасьте маком, цукровою пудрою. Їжте Книглі відразу після приготування. Смачного!

Схожі рецепти