Knygli
(покроковий рецепт з фото)
Книглі або кнедлі - це різновид ледачих вареників, які дуже популярні на Україні, особливо в західних її областях. Розповім вам, як приготувати Книглі. Страва смачна і дуже ситне!
Ви могли чути інші назви, наприклад, ньоки, галушки, Клецьк. Їх роблять з начинкою або без, солодкі або з м'ясом, грибами, ovoshtnami. Подавайте Книглі гарячими, можна зі сметаною або піджаркою з цибулі та моркви, якщо готуєте несолодкі. Приступимо!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 450 грам
- Яйця - 1 штука
- Зливи - 5 штук
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукрова пудра - За смаком
- Мак - За смаком
1. В сотейник налейте молоко, додайте вершкове масло і щіпку солі. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Відразу після закипання всипте неповна склянка борошна і гарненько розмішайте ложкою, щоб не було грудочок.
3. Додайте 150 грам борошна і знову перемішайте. Приберіть сотейник з вогню.
4. Вимийте сливи, зробіть хрестоподібні надрізи і акуратно видаліть кісточки.
5. Коли тісто вже трохи охололо, додайте куряче яйце.
6. Гарненько перемішайте і додайте стільки борошна, щоб тісто не липло до рук.
7. Викладіть тісто на стіл і розкачати його в тонкий пласт, розріжте на 5 невеликих квадратиків.
8. У центр кожного викладіть сливу і оберніть її тестом, затиснутий кінець коли-небудь, щоб зливу повністю була в тесті.
9. У киплячу воду відправте Книглі, варіть після закипання 10 хвилин.
10. Насіння маку перекрутити через м'ясорубку.
11. За допомогою сита дістаньте Книглі з окропу.
12. Перекладіть блюдо в тарілку і прикрасьте маком, цукровою пудрою. Їжте Книглі відразу після приготування. Смачного!