Кляр для тріски
(покроковий рецепт з фото)
Одним з найпопулярніших способів приготування риби в нашій країні є її обсмажування в клярі. Риба виходить ніжною із золотистою скоринкою. Спробуйте, як приготувати кляр для тріски.
Крім тріски, можна використовувати і інші види, наприклад, НЕК або mojva. Однак саме тріска найбільш підходить, вона в міру жирна і ситна. Таку рибку можна подавати з картопляним пюре, з кашею або салатами. Готується рибка дуже просто і швидко. У неї виходить красива золотава скоринка, а м'ясо всередині - ніжне і соковите.
- Гарячкові файл - 1, 5 кілограма
- Майонез - 125 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
- Вода - 1/2 склянки
1. Для приготування клярі в миску вбиваю яйця, додаю майонез, спеції і сіль, перемішую міксером. Додаю воду і потроху ввожу борошно, ще раз перемішую, щоб не було грудочок, отримую консистенцію густої сметани.
2. Філе тріски мою, трохи віджимають, щоб пішла зайва волога, і витираю насухо паперовим рушником. Нарізаю шматочки довільного розміру.
3. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю соняшникову олію і розігріваю. Обвалюють кожен шматочок в клярі і кладу на сковороду.
4. Обсмажую з двох боків до золотистої скоринки і викладаю готову рибу на тарілку.