Клафуті з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.
Клафуті з вишні - це десерт французької кухні, поєднує в собі риси запіканки і пирога. Вишня запікається в солодкому рідкому яєчному тесті, схожому на млинцеве, в формах для запіканок або Кіша.
Опис приготування:
Клафуті з вишні - мабуть, найпростіший і легко готується французький десерт. Випікається він протягом 40 хвилин, але саме приготування займає не більше 10 хвилин. Це дуже зручно! Простий рецепт клафути з вишні - це гарна ідея для сніданку, так як виглядає красиво (можна здивувати коханого чи кохану, подав клафути прямо в постель), на смак помірно солодкий і готується дуже просто. Казка, а не випічка Так що рекомендую скористатися винаходом французьких кулінарів і приготувати клафути з вишні.
Хай щастить!
- Вишня без кісточок - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1/3 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - - За смаком
- Вершкове масло - - За смаком
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Вишню промиваємо і дістаємо з неї кісточки.
Ягоди складаємо в форму.
У зручній мисці замішуємо тісто. Для цього за допомогою віночка або блендера збиваємо яйця і борошно. Додаємо цукор, розпушувач. Знову збиваємо і повільно вливаємо молоко. Тісто має вийти трохи густуватим і гладким.
Заливаємо вишні тестом.
Клафуті з вишні відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 175 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Перед подачею посипаємо Клафуті з вишні посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!