Рецепт Кижуч в клярі фото

Кижуч в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Гарячі страви , Страви в клярі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Чудову закуску або апетитне основне блюдо хочу запропонувати вам на замітку. Кижуч в клярі в домашніх умовах виходить ніжний всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Просто ідеально!

Опис приготування:

Це дуже оригінальний варіант, як приготувати кижуч в клярі, завдяки маринаду. При бажанні ви можете використовувати також біле вино і найрізноманітніші спеції. До речі, приправи можна додати не тільки в маринад, але і в кляр. Побалуйте себе апетитним стравою без зайвого клопоту.

  • Kijuç - 0.5 кілограма
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 4 чайних ложки
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Цибуля зелена - 2-3 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
кижуч в клярі - фото крок 1
1. Ось такий набір інгредієнтів вам буде необхідний, щоб повторити рецепт приготування кіжуча в клярі на вашій кухні.
кижуч в клярі - фото крок 2
2. У глибоку миску налийте чисту воду і додайте оцет.
кижуч в клярі - фото крок 3
3. Подрібніть вимиті пір'я зеленої цибулі, додайте їх в маринад.
кижуч в клярі - фото крок 4
4. Рибку вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками філе. Викладіть в миску і приберіть в холодильник приблизно на годинку.
кижуч в клярі - фото крок 5
5. Після акуратно перекладіть на паперову серветку, щоб прибрати надлишки води. З усіх боків кожен шматочок посоліть і поперчіть.
кижуч в клярі - фото крок 6
6. У невелику мисочку всипте борошно, додайте дрібку солі і яйце. Збийте все до однорідності і в разі потреби додайте воду, щоб вийшла потрібна консистенція.
кижуч в клярі - фото крок 7
7. На сковороді розігрійте олію. Кожен шматочок риби занурте в отриману масу, смажте кижуч в клярі в домашніх умовах з двох сторін до рум'яної скоринки. Після перекладіть на паперову серветку, промокніть масло - і відразу ж подавайте до столу.

Схожі рецепти