Кижуч в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Чудову закуску або апетитне основне блюдо хочу запропонувати вам на замітку. Кижуч в клярі в домашніх умовах виходить ніжний всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Просто ідеально!
Опис приготування:
Це дуже оригінальний варіант, як приготувати кижуч в клярі, завдяки маринаду. При бажанні ви можете використовувати також біле вино і найрізноманітніші спеції. До речі, приправи можна додати не тільки в маринад, але і в кляр. Побалуйте себе апетитним стравою без зайвого клопоту.
- Kijuç - 0.5 кілограма
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 чайних ложки
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Вода - 400 мілілітрів
- Цибуля зелена - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Ось такий набір інгредієнтів вам буде необхідний, щоб повторити рецепт приготування кіжуча в клярі на вашій кухні.
2. У глибоку миску налийте чисту воду і додайте оцет.
3. Подрібніть вимиті пір'я зеленої цибулі, додайте їх в маринад.
4. Рибку вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками філе. Викладіть в миску і приберіть в холодильник приблизно на годинку.
5. Після акуратно перекладіть на паперову серветку, щоб прибрати надлишки води. З усіх боків кожен шматочок посоліть і поперчіть.
6. У невелику мисочку всипте борошно, додайте дрібку солі і яйце. Збийте все до однорідності і в разі потреби додайте воду, щоб вийшла потрібна консистенція.
7. На сковороді розігрійте олію. Кожен шматочок риби занурте в отриману масу, смажте кижуч в клярі в домашніх умовах з двох сторін до рум'яної скоринки. Після перекладіть на паперову серветку, промокніть масло - і відразу ж подавайте до столу.