Рецепт Кисіль з чорниці фото

Кисіль з чорниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорниця
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Здоровий сніданок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 25 хв.

Насичений смак чорниці знають і люблять багато. Для таких любителів пропоную спосіб, як приготувати кисіль з чорниці, - оригінально, смачно, корисно, а головне - натурально! Так що вперед, для роботи!

Опис приготування:

Рецепт приготування киселю з чорниці простий і економний, - ягоди скоро з'являться, а якщо віддаєте перевагу покупні, - то все одно цілком бюджетно вийде. Але головне - це незвичайна користь від чорниці, яка нікуди не йде з цього соковиті з киселів! Так що приступимо. Рецепт чорничного киселю:

1. В першу чергу підготуємо наші ягоди. Промиваємо чорницю, позбавляючись від дрібних листком і сміття. А потім відправляємо в блендер, щоб перетерти. Можете залишити трохи ягід цілими для прикраси

2. Тепер всипаємо наші перетерті ягідки в каструлю, і заливаємо водою. Ставимо на вогонь.

3. Поки наша основа для киселю з чорниці в домашніх умовах готується, розводимо крохмаль в склянці холодної кип'яченої води, і дуже добре розмішуємо, - грудочки нам не потрібні

4. Як ягоди починають закипати, - саме час всипати до них цукор і, якщо є бажання, ванілін, корицю або гвоздику, - як вам подобається. Але я віддаю перевагу класичний рецепт киселю з чорниці, він і без зайвих спецій вийде ароматним, ось побачите

5. Коли все замість добре закипить, і цукор весь розчиниться, потримаємо на сильному вогні ще кілька хвилин, потім вливаємо потроху нашу крохмальну суміш.

6. Залишилося тільки зменшити вогонь, і дочекатися, поки кисіль ще раз закипить. Вимикаємо, прикрашаємо, і можна подавати

Що ж, тепер ви знаєте, як приготувати кисіль з чорниці. Будьте впевнені, він буде вам до смаку як в холодному, так і в теплому вигляді. Але пам'ятайте про те, як сильно чорниця фарбує зуби і пальці, так що будьте обережні


  • Чорниця - 300 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1.5 L
Рецепт приготування киселю з чорниці простий і економний, - ягоди скоро з'являться, а якщо віддаєте перевагу покупні, - то все одно цілком бюджетно вийде. Але головне - це незвичайна користь від чорниці, яка нікуди не йде з цього соковиті з киселів! Так що приступимо. Рецепт чорничного киселю:

1. В першу чергу підготуємо наші ягоди. Промиваємо чорницю, позбавляючись від дрібних листком і сміття. А потім відправляємо в блендер, щоб перетерти. Можете залишити трохи ягід цілими для прикраси

2. Тепер всипаємо наші перетерті ягідки в каструлю, і заливаємо водою. Ставимо на вогонь.

3. Поки наша основа для киселю з чорниці в домашніх умовах готується, розводимо крохмаль в склянці холодної кип'яченої води, і дуже добре розмішуємо, - грудочки нам не потрібні

4. Як ягоди починають закипати, - саме час всипати до них цукор і, якщо є бажання, ванілін, корицю або гвоздику, - як вам подобається. Але я віддаю перевагу класичний рецепт киселю з чорниці, він і без зайвих спецій вийде ароматним, ось побачите

5. Коли все замість добре закипить, і цукор весь розчиниться, потримаємо на сильному вогні ще кілька хвилин, потім вливаємо потроху нашу крохмальну суміш.

6. Залишилося тільки зменшити вогонь, і дочекатися, поки кисіль ще раз закипить. Вимикаємо, прикрашаємо, і можна подавати

Що ж, тепер ви знаєте, як приготувати кисіль з чорниці. Будьте впевнені, він буде вам до смаку як в холодному, так і в теплому вигляді. Але пам'ятайте про те, як сильно чорниця фарбує зуби і пальці, так що будьте обережні

Схожі рецепти