Кисіль з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Насичений смак чорниці знають і люблять багато. Для таких любителів пропоную спосіб, як приготувати кисіль з чорниці, - оригінально, смачно, корисно, а головне - натурально! Так що вперед, для роботи!
Рецепт приготування киселю з чорниці простий і економний, - ягоди скоро з'являться, а якщо віддаєте перевагу покупні, - то все одно цілком бюджетно вийде. Але головне - це незвичайна користь від чорниці, яка нікуди не йде з цього соковиті з киселів! Так що приступимо. Рецепт чорничного киселю:
1. В першу чергу підготуємо наші ягоди. Промиваємо чорницю, позбавляючись від дрібних листком і сміття. А потім відправляємо в блендер, щоб перетерти. Можете залишити трохи ягід цілими для прикраси
2. Тепер всипаємо наші перетерті ягідки в каструлю, і заливаємо водою. Ставимо на вогонь.
3. Поки наша основа для киселю з чорниці в домашніх умовах готується, розводимо крохмаль в склянці холодної кип'яченої води, і дуже добре розмішуємо, - грудочки нам не потрібні
4. Як ягоди починають закипати, - саме час всипати до них цукор і, якщо є бажання, ванілін, корицю або гвоздику, - як вам подобається. Але я віддаю перевагу класичний рецепт киселю з чорниці, він і без зайвих спецій вийде ароматним, ось побачите
5. Коли все замість добре закипить, і цукор весь розчиниться, потримаємо на сильному вогні ще кілька хвилин, потім вливаємо потроху нашу крохмальну суміш.
6. Залишилося тільки зменшити вогонь, і дочекатися, поки кисіль ще раз закипить. Вимикаємо, прикрашаємо, і можна подавати
Що ж, тепер ви знаєте, як приготувати кисіль з чорниці. Будьте впевнені, він буде вам до смаку як в холодному, так і в теплому вигляді. Але пам'ятайте про те, як сильно чорниця фарбує зуби і пальці, так що будьте обережні
- Чорниця - 300 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1.5 L
1. В першу чергу підготуємо наші ягоди. Промиваємо чорницю, позбавляючись від дрібних листком і сміття. А потім відправляємо в блендер, щоб перетерти. Можете залишити трохи ягід цілими для прикраси
2. Тепер всипаємо наші перетерті ягідки в каструлю, і заливаємо водою. Ставимо на вогонь.
3. Поки наша основа для киселю з чорниці в домашніх умовах готується, розводимо крохмаль в склянці холодної кип'яченої води, і дуже добре розмішуємо, - грудочки нам не потрібні
4. Як ягоди починають закипати, - саме час всипати до них цукор і, якщо є бажання, ванілін, корицю або гвоздику, - як вам подобається. Але я віддаю перевагу класичний рецепт киселю з чорниці, він і без зайвих спецій вийде ароматним, ось побачите
5. Коли все замість добре закипить, і цукор весь розчиниться, потримаємо на сильному вогні ще кілька хвилин, потім вливаємо потроху нашу крохмальну суміш.
6. Залишилося тільки зменшити вогонь, і дочекатися, поки кисіль ще раз закипить. Вимикаємо, прикрашаємо, і можна подавати
Що ж, тепер ви знаєте, як приготувати кисіль з чорниці. Будьте впевнені, він буде вам до смаку як в холодному, так і в теплому вигляді. Але пам'ятайте про те, як сильно чорниця фарбує зуби і пальці, так що будьте обережні