Кіш з сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це дуже смачний відкритий пиріг на основі пісочного тіста з найрізноманітнішими начинками. Пропоную приготувати киш з сиром і помідорами. Перед таким поєднанням неможливо встояти!
Соковитий, ароматний і незвичайно ніжний, він неодмінно буде вам до смаку. Кіш подають, як правило, в охолодженому вигляді, і серед ситних закусок він безсумнівно фаворит. Крім основних інгредієнтів можна додати курку, гриби або шинку, вийде не менш смачно. Спробуйте!
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 3 штуки (з них 1 в тісто)
- Сир Адигейський - 350 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Помідори черрі - 10-12 штук (для прикраси)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте борошно, нарізане кубиками масло, сіль і одне яйце.
Замісити тісто, зберіть його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Потім розподіліть по змащеній маслом формі, формуючи руками високі бортики. У мене кругла форма діаметром 18 см, можна використовувати прямокутну, розміром приблизно 25/13/6.
На тісто покладіть пергамент і викладіть вантаж (горох або боби).
Випікайте при 200 градусах 7 хвилин, потім без вантажу ще 5 хвилин.
Для начинки збийте яйця з сіллю. Додайте вершки, тертий сир, паприку і перець за бажанням.
Вилийте начинку в форму з тестом.
Зверху розподіліть помідори черрі і випікайте при тій же температурі близько 45 хвилин.
Кіш з сиром і помідорами готовий. Даємо йому повністю охолонути і лише після цього ріжемо на порції і подаємо до столу.
Смачного!