Кіш з куркою і кабачком
(покроковий рецепт з фото)
Кіш з куркою і кабачком - дуже смачний відкритий пиріг, широко поширений у французькій кухні. Французи знають толк в їжі, так що варто спробувати такий киш - не пошкодуєте.
Кіш (кваші) - це дуже популярний і досить відомий відкритий пиріг, є надбанням французької кухні. Начинки для Кіша бувають найрізноманітнішими - як солодкими, так і солоними. В даному випадку ми приготуємо киш з куркою і кабачком - солоний і досить ситний пиріг, який можна подавати як головне блюдо на обід або вечерю.
Рецепт Кіша з куркою і кабачком:
1. Змішуємо одне яйце і масло. До однорідності перемішувати не треба - просто злегка змішайте. Сюди ж додаємо трохи холодної води, сіль і борошно. Швидкими рухами замішуємо тісто.
2. Загортаємо кульку тесту в харчову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини.
3. Тонкими півкільцями наріжемо лук. Злегка обсмажуємо цибулю до рум'яності (у маслі, на середньому вогні). Тонкими скибочками нарізаємо кабачок. Додаємо його до рум'яного цибулі, обсмажуємо разом. Через 2 хвилини додаємо в сковороду розібране на волокна відварене або запечене куряче філе. roza_ker 2-3 хвилини, після чого знімаємо з вогню.
4. Злегка збиваємо 2 яйця. Додаємо до яєць вершки, гарненько перемішуємо вінчиком. Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо в вершково-яєчну суміш. Додаємо спеції - у мене це мускатний горіх і сіль.
5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Тісто розгортаємо (товщина залежить від діаметра вашої форми для запікання), перекладаємо в форму, формуємо акуратні бортики. Вилочкою проколюємо тісто в декількох місцях - щоб не здувалося при запіканні. На тісто викладаємо начинку. Заливаємо начинку приготовленої нами заливкою. Запікаємо в духовці 40-45 хвилин при 180 градусах до рум'яної скоринки.
6. Готовий киш дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо, нарізаємо на шматочки і подаємо. Смачного!
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в заливку)
- Вода холодна - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 200 грам
- Сіль - - За смаком
- Куряче філе (готове) - 250 грам
- Кабачок - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
Рецепт Кіша з куркою і кабачком:
1. Змішуємо одне яйце і масло. До однорідності перемішувати не треба - просто злегка змішайте. Сюди ж додаємо трохи холодної води, сіль і борошно. Швидкими рухами замішуємо тісто.
2. Загортаємо кульку тесту в харчову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини.
3. Тонкими півкільцями наріжемо лук. Злегка обсмажуємо цибулю до рум'яності (у маслі, на середньому вогні). Тонкими скибочками нарізаємо кабачок. Додаємо його до рум'яного цибулі, обсмажуємо разом. Через 2 хвилини додаємо в сковороду розібране на волокна відварене або запечене куряче філе. roza_ker 2-3 хвилини, після чого знімаємо з вогню.
4. Злегка збиваємо 2 яйця. Додаємо до яєць вершки, гарненько перемішуємо вінчиком. Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо в вершково-яєчну суміш. Додаємо спеції - у мене це мускатний горіх і сіль.
5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Тісто розгортаємо (товщина залежить від діаметра вашої форми для запікання), перекладаємо в форму, формуємо акуратні бортики. Вилочкою проколюємо тісто в декількох місцях - щоб не здувалося при запіканні. На тісто викладаємо начинку. Заливаємо начинку приготовленої нами заливкою. Запікаємо в духовці 40-45 хвилин при 180 градусах до рум'яної скоринки.
6. Готовий киш дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо, нарізаємо на шматочки і подаємо. Смачного!