Кіш з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це блюдо французької кухні, яке представляє з себе відкритий пиріг із заливкою на основі пісочного тіста. Начинка може бути всіляка овочева, рибна або м'ясна.
Пропоную приготувати киш з капустою. Пиріг виходить дуже смачним, ніжним і ароматним. Блюдо досить поживна, тому можна подати киш як до чаю, так і в якості перекусу протягом дня. Смачно як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Пригощайтеся!
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 4 штуки
- Капуста - 700 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте кубиками. Капусту дрібно наріжте.
Тушкуємо овочі до готовності на сковороді, додавши сіль за смаком і перець. Даємо начинці охолонути.
Тим часом готуємо тісто. У глибокій мисці з'єднуємо борошно і нарізане невеликими шматочками масло. Перетираємо руками до стану крихти.
Додаємо яйце і щіпку солі.
Замішуємо м'яке тісто.
Розподіляємо його по змащеній маслом формі, формуючи високі бортики руками. Наколюємо тісто виделкою і відправляємо в морозилку на 15 хвилин.
Для заливки з'єднуємо вершки і яйця, що залишилися. Додаємо трохи солі за смаком і тертий сир.
Дістаємо з морозилки форму з тестом і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім виймаємо і викладаємо капустяну начинку.
Заливаємо зверху все яєчно-вершковою сумішшю і випікаємо при тій же температурі близько 20 хвилин або поки верх не зарум'яниться.
Кіш з капустою готовий. За бажанням прикрашаємо його свіжою зеленню.
Смачного!