Кіш (тісто)
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам несолодкої домашньої випічки дуже рекомендую на замітку цей класний варіант, як приготувати киш (тісто). Заготівлю можна як використовувати відразу, так і зберігати в морозилці.
Щоб спростити процес я рекомендую скористатися технікою. З нею крихта вийде більш однорідною і м'якою. Але завжди можна обійтися і руками, звичайно:) Тісто виходить дуже ніжним, хрустким, чудово запікається. Що стосується начинки, то, тут ви можете фантазувати і використовувати всі, що вам до душі.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Вода крижана - За смаком(50-90 мілілітрів приблизно)
1. Вершкове масло, борошно, сіль і цукор відправте в кухонний комбайн і подрібніть до однорідності.
2. Ось така крихта у нас вийшла.
3. Перекладіть її в мисочку і по одній ложці додайте крижану воду, постійно перемішуючи. Має вийти однорідне, м'яке тісто. Працювати потрібно швидко, щоб масло не тануло.
4. Викладіть його в форму, розкачайте тонким коржем і разом з формою приберіть в холодильник на годинку або в морозилку на 15 хвилин.