Kiçri
(покроковий рецепт з фото)
Kiçri - традиційне блюдо індійської кухні. Це обсмажені спеції в маслі і тушкований рис разом махаємо, іноді додаються овочі. Блюдо виходить пряним, ситним і дуже смачним.
Головні інгредієнти цієї страви - маш і рис, найкраще підійде сорт рису басматі або жасмин. Овочі підійдуть будь-які, можна взяти цукіні, морква або брокколі. Варіантів приготування багато, я покажу свій спосіб, як приготувати кічрі.
- Мал - 125 грам
- Відмінно - 100 грам
- Кольорова капуста - 350 грам
- Помідор - 4 штуки
- Кокосова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Асафетида - 1/2 чайних ложки
- Вода - 800 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
Розтопіть кокосове масло в каструлі з товстим дном. Обсмажте кумін, асафетиду і імбир до розкриття аромату.
Додайте в каструлю нарізані великими скибочкам помідори. Обсмажуйте їх до виділення соку пару хвилин.
Промийте маш і рис до прозорості.
Додайте в каструлю кольорову капусту, маш і рис. Гарненько все перемішайте.
Налийте в каструлю води, додайте куркуму, сіль і перець. Варіть під кришкою на середньо-слабкому вогні 30 хвилин.
Коли рис і маш сранут м'якими, заправте лимонним соком, потім перемішайте.
Блюдо готово, смачного!