Рецепт Kiçri фото

Kiçri
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Мал , Басматі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Kiçri - традиційне блюдо індійської кухні. Це обсмажені спеції в маслі і тушкований рис разом махаємо, іноді додаються овочі. Блюдо виходить пряним, ситним і дуже смачним.

Опис приготування:

Головні інгредієнти цієї страви - маш і рис, найкраще підійде сорт рису басматі або жасмин. Овочі підійдуть будь-які, можна взяти цукіні, морква або брокколі. Варіантів приготування багато, я покажу свій спосіб, як приготувати кічрі.

  • Мал - 125 грам
  • Відмінно - 100 грам
  • Кольорова капуста - 350 грам
  • Помідор - 4 штуки
  • Кокосова олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Асафетида - 1/2 чайних ложки
  • Вода - 800 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Імбир - 1/2 чайних ложки
  • Чорний перець - 1/4 чайних ложки
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
Kiçri - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
Kiçri - фото крок 2
Розтопіть кокосове масло в каструлі з товстим дном. Обсмажте кумін, асафетиду і імбир до розкриття аромату.
Kiçri - фото крок 3
Додайте в каструлю нарізані великими скибочкам помідори. Обсмажуйте їх до виділення соку пару хвилин.
Kiçri - фото крок 4
Промийте маш і рис до прозорості.
Kiçri - фото крок 5
Додайте в каструлю кольорову капусту, маш і рис. Гарненько все перемішайте.
Kiçri - фото крок 6
Налийте в каструлю води, додайте куркуму, сіль і перець. Варіть під кришкою на середньо-слабкому вогні 30 хвилин.
Kiçri - фото крок 7
Коли рис і маш сранут м'якими, заправте лимонним соком, потім перемішайте.
Kiçri - фото крок 8
Блюдо готово, смачного!

Схожі рецепти