Кексики зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Кексики готую на кефірі - завдяки цьому тісто стає дуже м'яким і пишним. Солодкість можна регулювати за смаком, а в якості наповнювача у мене сьогодні смородина. Прошу до чаю!
Те що потрібно до чаю в дружній компанії! Змішайте всі інгредієнти і замісити тісто. Додавши ягоди, постарайтеся перемішувати акуратно, щоб не розім'яти смородину. Розкладіть тісто за формами і випікання протягом 45 хвилин в духовці. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки. Приємного чаювання!
- Борошно - 250 грам
- Кефір - 100 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Чорна смородина - 180 грам
- Цукор - 80 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Мелена кориця - 1 щіпка
- Мелений імбир - 1 щіпка
Змішайте кефір, рослинна олія, сметану, крохмаль, цукор, ванільний цукор, імбир, корицю і щіпку солі. Перемішайте.
Додайте борошно з содою і смородину.
За допомогою лопатки замісіть тісто. Але не перестарайтеся, щоб не пошкодити ягоди.
Розкладіть тісто за формами і випікання в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 45 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки.