Кекси-кошики
(покроковий рецепт з фото)
Якщо шукаєте простий рецепт смачної випічки, щоб її вийшло багато і вистачило на всіх, тоді рекомендую скористатися рецептом, як приготувати кекси-кошики. З'їдаються такі моментально.
У мене в запасі було готове варення з малини, яке використовував для наповнення таких кошичків. Можна використовувати фрукти, ягоди, а також несолодкі наповнювачі, наприклад, сир, морепродукти, овочі та зелень. До столу випічку подають вже остигнула.
- Борошно - 220 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- М'ята - 1/3 пучка
- Варення малинове - 200 грам
1. Вершкове масло заздалегідь відправте в холодильник, потім дістаньте і натріть на крупній тертці, просійте до нього борошно і перетріть в крихту, додайте подрібнену м'яту і цукрову пудру, замісіть тісто (якщо потрібно, то додайте столову ложку води).
2. Посипте борошном стільницю і розкачайте тісто в пласт товщиною близько 1 см. Склянкою виріжте круглі формочки.
3. Форми для кексів змастіть рослинною олією і покладіть всередину кожної круглу форму з тіста.
4. Заповніть форми варенням (по 1-2 столовій ложці). З тесту виріжте сердечка і покладіть в кожну формочку.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Потім дістаньте випічку з форм і остудіть, до столу подавайте вже остигнула.