Кекси без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую простий рецепт, який розповість вам, як приготувати кекси без дріжджів. Приготуємо їх на кефірі з додаванням моркви. Смачно і корисно, так що і дітки, і дорослі будуть в захваті!
Кексики виходять ніжними і соковитими. Їх дуже люблять мої друзі, які частенько заглядають в гості на чай. Хочете вразити всіх своєю майстерністю випічки? Тоді просто дивіться і запам'ятовуйте вдалий рецепт кексів. Хай щастить!
- Морквина - 1 штука
- Кефір - 1 Склянка(200 мл.)
- Курине яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Борошно - 2 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 0, 5-1 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Грецькі горіхи - 12 штук (половинки)
Морквину помийте, очистіть і натріть (дрібно). Викладіть її в глибоку ємність. До неї всипте сіль з цукром, а також борошно і корицю. Додайте також яйце і мед. Я кориці додаю пів-ложечки, але затяті її фанати можуть покласти в 2 рази більше.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте між собою. Ніяких грудочок бути не повинно. Після долийте в отриману масу масло (рослинне) і знову все перемішайте.
У склянку кефіру налийте кефір, до нього додайте соду. Розмішайте, щоб кефір почав свою взаємодію з содою. Ємність для цього вибирайте побільше, т.К. Рідина значно підніметься.
Додаємо кефір до замішаної раніше суміші. Паралельно можна поставити розігріватися духовку. У ємність до суміші інгредієнтів додайте просіяне борошно. Додавайте її частинами, постійно перемішуючи. Так тісто точно буде без грудочок.
У підсумку тісто виходить досить густим і взякім.
Саме час заповнити їм формочки для кексів. Заповнюйте їх не повністю, наприклад, дві третини. По центру розкладіть горішки. В принципі, в даному випадку можна брати і інші начинки, тут вже дивіться, що самі більше любите. Ставте кексики в духовку випікатися при 200 градусах протягом 10 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готуємо всі ще 20-25 хвилин.
Готовність випічки як завжди перевіряємо зубочисткою. Приємного чаювання!