Кекс з цедрою
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка в кращих традиціях! Дізнайтеся, як приготувати кекс з цедрою, щоб побалувати своїх домашніх солоденьким. Цедра надає тісту небувалою ароматності, що дуже добре відчувається.
Солодкий кекс - це велика радість для дітлахів. Начинка містить соковитий родзинки і терпку цедру, надає випічці аромат і нотки цитруса. Щоб визначити оптимальний час випікання, скористайтеся таймером, готовність перевіряйте зубочисткою, якщо вона виходить сухою з кексу - готово. Вдалого приготування!
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 190 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1 штука (упаковка)
- Цедра апельсина - 4 Ст. Ложки
- Ізюм - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
М'яке масло збиваємо з цукром.
Вводимо яєчні жовтки, продовжуючи збивати.
Перемішайте борошно з ваніліном і розпушувачем. Засипте суху суміш в тарілку. Ретельно перемішайте.
Окремо збиваємо білки до стійких піків.
Перекладаємо білки в тісто, перемішуємо.
Засипаємо родзинки і цедру апельсина.
Перемішуємо до утворення однорідної густої маси.
Форму для запікання промажте маслом, злегка присипте борошном.
Перекладіть тісто в форму.
Випікайте кекс 1 час, температура - 160 градусів.
Кекс остудіть і присипте цукровою пудрою.
Смачного!