Кекс на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в холодильнику пропало молоко, то це не означає, що його потрібно викинути. Є чимало рецептів з цим кисломолочним продуктів в несвіжому вигляді. Вийде вдала випічка.
Пропоную вам дізнатися, як приготувати кекс на кислому молоці. Це досить незвичайний рецепт, адже по ньому випічка виходить з цитрусової ноткою. Таке поєднання завжди вдало, адже різні смаки один одного компенсують. А подаю я випічку з розтопленим шоколадом, щоб вона виглядала більш святково.
- Кисле молоко - 250 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Чорнослив - 50 грам
- Заголовок Бондюель - 10 грам
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 7 грам
- Ванілін - 3 грами
- Вершкове масло - 155 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки
- Шоколад - 100 грам
Розм'якшіть вершкове масло, збийте його з цукром міксером. Додавайте в суміш яйця, продовжуючи збивати. Далі вкіньте цедру з апельсина з ваніліном.
Просійте борошно, розмішавши її з розпушувачем і содою. Дану суміш потихеньку всипте в масляну, при цьому також додаючи молоко. Наріжте і теж додайте курагу. Все разом перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, а зверху посипте кукурудзяною мукою. Влийте тісто у форму, поставте майбутній кекс випікатися в духовку на 50 хвилин.
Розтопіть трохи шоколаду (краще - на водяній бані), полийте їм готовий кекс. Подавайте кекс на кислому молоці до столу з чаєм.