Кебабчета по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)
Кебабчета по-болгарськи - це обсмажені на грилі ковбаски з фаршу. Завдяки тому, що вони обсмажуються на сильному вогні, м'ясо виходить соковитим всередині і з ароматною скоринкою зверху.
М'ясні ковбаски готуються на мангалі, грилі, електричному грилі або сковороді-гриль, щоб на них виднілися характерні смужки. Найкраще використовувати фарш з баранини і яловичини, але пам'ятайте, що в ньому обов'язково має бути присутнім сало, інакше страва вийде сухуватим на смак. Найкраще подавати кебабчета в дуеті зі склянкою або келихом червоного столового вина.
- Фарш м'ясний - 400 грам (баранина і яловичина, сало
) - Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 40 мілілітрів (для сковороди)
- Паприка мелена солодка - 0, 5 чайних ложки
- Перець червоний гіркий - 1 щіпка
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Чебрець сушений мелений - 5 Щепоток
Підготуйте зазначені інгредієнти. Фарш заздалегідь приготуйте з зачищеного м'яса обох сортів, використовуючи м'ясорубку. При нестачі баранини використовуйте свинину.
На тертці з дрібними отворами натріть в ємність з фаршем очищені і промиті ріпчасту цибулю і зубчики часнику.
Всипте в ємність спеції і прянощі, сіль. Ретельно вимішайте фарш протягом 10 хвилин, потім помістіть в холодильник на 30 хвилин. Після витягніть і ще раз ретельно вимішайте, вбираючи його в руки і кидаючи назад в ємність, щоб вибити повітря. Робити це потрібно обов'язково, практично до білих ниток, щоб м'ясна маса схопилася між собою як слід і не розпалася в процесі смаження.
З фаршу сформуйте невеликі заготовки ковбасок.
Ретельно прогрійте сковороду-гриль з рослинним маслом і викладіть на неї заготовки. Обсмажте протягом 2-3 хвилин, час від часу перевертаючи їх.
Викладіть готові кебабчета на тарілку або блюдо.
Подайте з овочами, зеленню, різними соусами і соліннями до столу. Смачного!