Кебаб з яловичини і овочів
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте новий рецепт дивовижного шашлику, але вже все перепробували? Тоді вам потрібно щось міняти! Все можна легко виправити, тільки спробуйте!
Вам, може бути, цікаво дізнатися про те, як приготувати кебаб з яловичини і овочів або ж міні шашлички? Їх обсмажують на грилі або сковороді-гриль, тому блюдо підійде і для дому. Є ще варіант подати його на довгих шпажках в якості закуски. Яскраві кольори і приголомшливий смак зроблять кебаб хорошим доповненням будь-якого столу. Подавайте блюдо з соусом з натурального йогурту і свіжої зелені.
- Яловичина, м'якоть - 900-1000 грам
- Болгарський перець, червоний - 1 штука
- Болгарський перець, жовтий - 1 штука
- Болгарський перець, помаранчевий - 1 штука
- Ріпчаста цибуля, жовтий - 0, 5 штуки
- Ріпчаста цибуля, червоний - 0, 5 штуки
- Білі гриби - 240 грам
- Оливкова олія - 80 мілілітрів
- Цукор коричневий - 50 грам
- Лимонний перець - 2 Ст. Ложки
- Імбир тертий - 1 Ст. Ложка
- Цибулевий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус або "тамарі" - 80 мілілітрів
Спочатку приготуйте маринад. Змішайте соєвий соус, цукор, олія, перець, подрібнений імбир і часник, а також цибульний порошок.
Крупно наріжте цибулю, перець і гриби. Викладіть овочі та гриби в щільний пакет. Влийте 1/3 частина маринаду. Щільно закрийте пакет і струсіть його.
Точно також великим кубиком наріжте яловичину. Викладіть її в інший пакет. Потім влийте маринад. Закрийте і струсіть.
Залиште продукти маринуватися в холодильнику на 8 годин.
Через деякий час надіньте по черзі м'ясо і овочі на шампури. Викладіть їх на розігрітий до 200 градусів гриль або сковороду з невеликою кількістю масла.
Обсмажуйте кебаб по 4 хвилини на кожній стороні. Смачного!