Kataef
(покроковий рецепт з фото)
Kataef - арабські млинці, які смажаться тільки з одного боку. Ці млинці з безліччю дірочок ми красиво звернемо в кульочок і начинимо сирною начинкою. Дуже смачно і просто!
Рецепт традиційний арабський, тому точно дотримуйтесь рецептуру і технологію приготування. Уже начинені млинці можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Пробуйте!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Сіль - За смаком
- Сир сирний - 200 грам (начинка)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (начинка)
- Ванілін - За смаком (начинка)
1. Для начинки збийте сирний сир, цукрову пудру і ванілін.
2. З'єднайте тепле молоко і воду, додайте цукор, сіль, дріжджі і розпушувач.
3. Додайте борошно.
4. Добре перемішайте до однорідного стану і залиште на 20 хвилин.
5. На сухий, добре розігрітій сковороді обсмажте млинець з одного боку.
6.Відразу ж скріпіть краю млинчика у вигляді мішечка.
7. Скріпіть кульочки все млинці і начините їх раніше приготовленої начинкою.
8. Смачного!