Каша рисова з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Каша рисова з яловичиною - дуже просте, але смачне, ситне і апетитне блюдо. Готувати його будемо за принципом приготування паельї, дотримуючись класичної техніки приготування цієї страви.
Готується каша рисова з яловичиною досить нестандартним чином. Для приготування цієї страви ми використовуємо техніку приготування іспанської паельї. Для цього ми на самому початку гарненько відварюємо яловичину. Одержаний бульйон ми будемо використовувати для приготування рису, а шматок м'яса потім подрібнити і в самому кінці додамо до готового рису. Блюдо дуже смачне і досить оригінальне. Спробуйте, я думаю, Вам сподобається!
- Мал - 2 склянки
- Яловичина - 400 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Пучок зелені - 0, 5 штуки (базилік, кріп, петрушка)
- Спеції - - За смаком (шафран або куркума, червона солодка паприка)
- Сіль, перець - - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
Підготуємо всі необхідні для приготування інгредієнти.
Максимально сильно розігріваємо оливкове масло в сковорідці (щоб з'явився запах) і обсмажуємо в ньому тертий часник близько 15 секунд, перемішуючи.
Відразу ж в сковорідку додаємо півкільцями нарізану цибулю і гарненько перемішуємо. Обсмажуємо до прозорості.
На цибулю викладаємо промитий і просушений рис. Обсмажуємо все близько 4 хвилин, постійно перемішуючи, щоб рис не прилип до сковороди.
З 1 стакан рису вливаємо дві склянки м'ясного бульйону і ще + 1 склянку бульйону. Додаємо сіль, перець до бульйону, кладемо 0.5 ч.Л солодкої меленої паприки і 1 лавровий лист, можна додати дрібно нарізану зелень.
Додаємо 1/3 чайної ложки куркуми. Перемішуємо і накриваємо кришкою. І як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. tusim навколо 20-25 хвилин. До цього часу вся рідина повинна практично повністю випаруватися.
Яловичину нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в рис, перемішуємо і блюдо можна подавати до столу. Смачного!