Каша гречана зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Класика жанру: гречка з м'ясом, а саме - зі свининою. Готувати можна традиційним способом (на плиті) або ж за допомогою мультиварки. Я вибрав другий варіант, адже так простіше і швидше. Дуже смачно!
З приготуванням цієї страви впорається кожен, навіть недосвідчений кухар. Каша виходить дуже ситної, прекрасно поєднується зі свининою (так що краще відразу готувати побільше порцій). Не забудьте додати в готову страву масло, адже, як відомо, маслом каші не зіпсуєш! Тепер ви знаєте, як приготувати гречану кашу зі свининою в домашніх умовах!
- Гречка - 1, 5 склянки
- Горячай вода - 3-4 склянок
- Свинина - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Нарізаємо свинину кубиками. Вливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, виставляємо режим "жарка" з 15 хвилин. Додаємо м'ясо, солимо і перчимо до смаку. Через 15 хвилин додайте подрібнену цибулю.
Кладемо терту моркву, готуємо в тому ж режимі ще 10 хвилин.
Тепер засипаємо промиту гречку, додаємо лавровий лист.
Вливаємо гарячу воду, ретельно все перемішуємо. Готуємо в режимі "каша" 40 хвилин.
Кладемо в готову кашу вершкове масло, перемішуємо.
Подаємо гречку зі свининою разом з улюбленим соусом. Смачного!