Рецепт Kaserol фото

Kaserol
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Брокколі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Kaserol, а інакше запіканка - це традиційне американське блюдо. З начинкою для запіканки можна сміливо експериментувати, але я дуже рекомендую спробувати касерол саме з брокколі. Легко і корисно!

Опис приготування:

Дуже важливо в приготуванні касерол НЕ переготовіть брокколі, тому стежте за часом. Сир для цієї страви можна вибрати будь-який на ваш смак, бажано, щоб це були два різних сорти. А детальніше, як приготувати касерол, я розповім в покроковому рецепті.

  • Брокколі - 300 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 20 грам (тертий)
  • Сир з блакитною цвіллю - 60 грам
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
Kaserol - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Духовку розігрійте до 165 градусів.
Kaserol - фото крок 2
Брокколі розберіть на суцвіття і відваріть в киплячій воді 2 хвилини. Воду злийте, а брокколі як слід просушіть.
Kaserol - фото крок 3
У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно і розмішайте.
Kaserol - фото крок 4
Поступово влийте тепле молоко, безперервно помішуючи, варіть до загустіння. Потім додайте тертий мускатний горіх.
Kaserol - фото крок 5
Дайте соусу охолонути 1 хвилину і втрутився тертий твердий сир.
Kaserol - фото крок 6
Яйця злегка збийте і введіть в соус, безперервно помішуючи.
Kaserol - фото крок 7
Поперчіть і якщо необхідно додайте трохи солі.
Kaserol - фото крок 8
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї брокколі і додайте частину сиру з блакитною пліснявою.
Kaserol - фото крок 9
Брокколі залийте молочно-яєчною сумішшю. Зверху додайте залишився сир.
Kaserol - фото крок 10
Запікайте в розігрітій до 165 градусів духовці близько 40 хвилин або поки касерол не придбає золотавий колір. Подавати цю страву можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти