Kaserol
(покроковий рецепт з фото)
Kaserol, а інакше запіканка - це традиційне американське блюдо. З начинкою для запіканки можна сміливо експериментувати, але я дуже рекомендую спробувати касерол саме з брокколі. Легко і корисно!
Дуже важливо в приготуванні касерол НЕ переготовіть брокколі, тому стежте за часом. Сир для цієї страви можна вибрати будь-який на ваш смак, бажано, щоб це були два різних сорти. А детальніше, як приготувати касерол, я розповім в покроковому рецепті.
- Брокколі - 300 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Сир твердий - 20 грам (тертий)
- Сир з блакитною цвіллю - 60 грам
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Духовку розігрійте до 165 градусів.

Брокколі розберіть на суцвіття і відваріть в киплячій воді 2 хвилини. Воду злийте, а брокколі як слід просушіть.

У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно і розмішайте.

Поступово влийте тепле молоко, безперервно помішуючи, варіть до загустіння. Потім додайте тертий мускатний горіх.

Дайте соусу охолонути 1 хвилину і втрутився тертий твердий сир.

Яйця злегка збийте і введіть в соус, безперервно помішуючи.

Поперчіть і якщо необхідно додайте трохи солі.

Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї брокколі і додайте частину сиру з блакитною пліснявою.

Брокколі залийте молочно-яєчною сумішшю. Зверху додайте залишився сир.

Запікайте в розігрітій до 165 градусів духовці близько 40 хвилин або поки касерол не придбає золотавий колір. Подавати цю страву можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!