Картопляний пиріг з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичайного тесту використовуйте для основи пирога пюре з відвареної картоплі. Вийде смачне і ситне блюдо для вечері або обіду. Розповім, як приготувати картопляний пиріг з грибним соусом.
Пиріг можна приготувати не тільки зі звичайного тесту на основі борошна. Замість нього можна використовувати картопляне пюре. За смаком такий нічим не поступається звичному, до того ж його можна подати як страви навіть на святковий стіл. А ось для начинки такого пирога підійде м'ясо, фарш, овочі, сир, гриби та інше.
- Варена картопля - 7 штук
- Гриби - 300 грам
- "сир чеддер" - 280 грам
- Вершки - 450 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Натріть відварну картоплю на середній тертці в миску, трохи солі.
2. Додайте в миску з картоплею яйце і 2 столові ложки борошна.
3. Ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
4. Помийте і почистіть гриби, поріжте їх невеликими шматочками.
5. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, покладіть в сковороду гриби.
6. Обсмажуйте в сковороді гриби протягом 15 хвилин, поки вся волога не випарується, відкладіть гриби, помийте сковороду.
7. Подрібніть чеддер на середній терці.
8. Поріжте вершкове масло шматочками і розтопіть на сковороді.
9. Додайте в сковороду 2 столові ложки борошна.
10. Додайте в сковороду вершки і готуйте 5 хвилин, постійно помішуючи.
11. Додайте до вершкової суміші тертий сир, перемішайте.
12. Додайте в сковороду гриби і перемішайте, видаліть сковороду з вогню.
13. Приготуйте круглі форми для запікання, для цього натріть їх всередині маслом.
14. Покладіть в форми картопля, зробіть в ньому поглиблення.
15. Додайте в форми з картоплею грибний-сирний соус.
16. Накрийте зверху знову шаром картоплі і поставте форми в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку, запікайте протягом 15 хвилин.
17. Прикрасьте картопляний пиріг зеленою цибулею і подавайте до столу.