Рецепт Картопляники с мясом фото

Картопляники с мясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування картопляники з м'ясом, напевно, дуже швидко стане вашим улюбленим, - ситна, смачна і досить проста в готуванні заміна вже приїлися гарнірів, яка порадує всіх!

Опис приготування:

Пропоную вам ознайомитися з тим, як же повинен виглядати класичний рецепт картопляники з м'ясом, щоб, так би язикати, відчути різницю. У мене завжди було бажання приготувати якісь пиріжки саме з м'ясною начинкою, а не з фаршем незрозумілого походження, а тут так склалася ситуація, що після свят залишилося півкіло яловичини, і зайва відварна картопля, який не утилізувати під час приготування усіляких салатів. Ось і виникла ідея, як виявилося, - на рідкість вдала.

Отже, як зробити картопляники з м'ясом:

1. М'ясо, якщо потрібно, дістаємо з морозилки, а картопля, знову ж, якщо потрібно, - моєму, чистимо і відварюємо в трохи підсоленій воді до готовності.

2. Цибуля і моркву теж моєму і чистимо. Подрібнюємо в блендері, або ж дрібно шаткуємо ножем. Підсмажуємо на олії.

3. М'ясо обмиваємо, обсушуємо, нарізаємо маленькими шматочками, і кидаємо до вже підсмажити в сковороді овочам.

4. Солимо, перчимо і додаємо приправи до начинки на ваш смак. Дуже соковита начинка вийде, якщо м'ясо підсмажити з томатною пастою, але це вже, як ви захочете.

5. Поки м'ясо присмажується, займемося тестом. З відвареної картоплі зливаємо зайву воду, і перетираємо його в пюре. Додаємо яйця і борошно, і добре перемішати до однорідної консистенції. Можна трохи посолити.

6. Тепер формуємо з нього коржики, в средінку викладаємо вже готову начинку зі сковороди, і zaleplivaem кінець, трохи придавлюючи кожен картопляники, щоб він став плоским.

7. Обвалюють кожен такий картопляний пиріжок в борошні, і обсмажуємо на сковорідці з двох сторін.

Готово! Запевнюю вас, такі картопляники з м'ясом в домашніх умовах виходять настільки соковитими і ароматними, що ви більше ніколи не захочете замінювати начинку покупним фаршем! Подавайте зі сметаною, і отримуйте заслужені компліменти своїй майстерності!


  • Картопля - 1 кілограм
  • М'ясо - 500 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 6 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1 щіпка
Пропоную вам ознайомитися з тим, як же повинен виглядати класичний рецепт картопляники з м'ясом, щоб, так би язикати, відчути різницю. У мене завжди було бажання приготувати якісь пиріжки саме з м'ясною начинкою, а не з фаршем незрозумілого походження, а тут так склалася ситуація, що після свят залишилося півкіло яловичини, і зайва відварна картопля, який не утилізувати під час приготування усіляких салатів. Ось і виникла ідея, як виявилося, - на рідкість вдала.

Отже, як зробити картопляники з м'ясом:

1. М'ясо, якщо потрібно, дістаємо з морозилки, а картопля, знову ж, якщо потрібно, - моєму, чистимо і відварюємо в трохи підсоленій воді до готовності.

2. Цибуля і моркву теж моєму і чистимо. Подрібнюємо в блендері, або ж дрібно шаткуємо ножем. Підсмажуємо на олії.

3. М'ясо обмиваємо, обсушуємо, нарізаємо маленькими шматочками, і кидаємо до вже підсмажити в сковороді овочам.

4. Солимо, перчимо і додаємо приправи до начинки на ваш смак. Дуже соковита начинка вийде, якщо м'ясо підсмажити з томатною пастою, але це вже, як ви захочете.

5. Поки м'ясо присмажується, займемося тестом. З відвареної картоплі зливаємо зайву воду, і перетираємо його в пюре. Додаємо яйця і борошно, і добре перемішати до однорідної консистенції. Можна трохи посолити.

6. Тепер формуємо з нього коржики, в средінку викладаємо вже готову начинку зі сковороди, і zaleplivaem кінець, трохи придавлюючи кожен картопляники, щоб він став плоским.

7. Обвалюють кожен такий картопляний пиріжок в борошні, і обсмажуємо на сковорідці з двох сторін.

Готово! Запевнюю вас, такі картопляники з м'ясом в домашніх умовах виходять настільки соковитими і ароматними, що ви більше ніколи не захочете замінювати начинку покупним фаршем! Подавайте зі сметаною, і отримуйте заслужені компліменти своїй майстерності!

Схожі рецепти