Картопляні оладки з ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування піци картопляних оладок з цибулею, обсмажених в арахісове олії, з червоною ікрою і сметаною.
Ніжні картопляні оладки готуються дуже швидко і просто.
- Картоплі - 1 кілограм
- Цибулина - 120 грам
- Борошна - 1/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Солі - 1 Чайна ложка
- Свежемолотого перцю - 1/4 чайних ложки
1. Очистити картоплю і цибулю. У кухонному комбайні або тертці крупно нашаткувати картопля і цибуля.
2. Помістити овочі в друшляк або загорнути в марлю. Добре віджати, щоб злити якомога більше рідини. Дати постояти протягом 2 хвилин, потім знову віджати. Викласти суміш у миску.
3. У великій мисці збити борошно, яйце, сіль і перець разом. Додати борошняну суміш в миску з картоплею і цибулею і добре перемішати, щоб суміш рівномірно покривала овочі.
4. У середній сковороді нагріти 2 столові ложки арахісового масла. За допомогою ложки викласти приготоване тісто в сковороду, формуючи оладки і розрівнюючи їх задньою поверхнею ложки. Готувати оладки на помірно сильному вогні до тих пір, поки вони не стануть золотистими по краях, близько 1 1/2 хвилин.
5. Потім перевернути і готувати до золотистого кольору на іншій стороні, близько 1 хвилини. Обсушити готові оладки на паперових рушниках. Повторити з залишилася картопляної сумішшю, додаючи масло на сковороду в міру необхідності.
6. Ви можете поставити готові оладки в теплу духовку на годину або більше, щоб зберегти їх теплими до подачі на стіл. Приготовлені оладки зберігаються в холодильнику протягом 1-2 днів або упаковані в морозильнику до двох тижнів. Заморожені млинці викладіть в один шар на деко, помістіть в розігріту до 200 градусів в духовку і запікайте до готовності. Подавати оладки зі сметаною і червоною ікрою.