Рецепт Картопляні оладки по-мински фото

Картопляні оладки по-мински
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка, Оладки, Солоне

Блюдо на основі дерунів. У сковороді по черзі обсмажуються картопляні оладки, а потім у формі для запікання чергуються з м'ясним фаршем і тужать в духовці. Це не тільки просто, але і дуже смачно!

При мінімумі інгредієнтів виходить апетитні страви, яке підійде не тільки до сімейного обіднього столу, але і до приходу бажаних гостей. До фаршу можна додати обсмажені грибочки або будь-які сезонні овочі, але навіть без будь-яких додаткових добавок м'ясна прошарок дає такий смак, що відірватися від цієї оригінальної подачі дерунів буде практично неможливо. Неодмінно спробуйте!

  • Картопля - 2 кілограма
  • Фарш - 500 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
картопляні оладки по-мински - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти.
картопляні оладки по-мински - фото крок 2
2. Картопля натріть на крупній тертці, відіжміть і перекладіть в глибоку миску.
картопляні оладки по-мински - фото крок 3
3. Додайте до нього яйця, борошно, два подрібнених зубчики часнику, сіль і спеції за смаком.
картопляні оладки по-мински - фото крок 4
4. Добре все перемішайте.
картопляні оладки по-мински - фото крок 5
5. Розігрійте на сковороді рослинне масло і, викладаючи картопляну масу столовою ложкою, обсмажте картопляні оладки. Обсмажуйте оладки з двох сторін до появи золотистої скоринки.
картопляні оладки по-мински - фото крок 6
6. Потім на цій же сковороді обсмажте фарш, розбиваючи грудочки лопаткою. Довго обсмажувати не потрібно, досить лише, щоб фарш побілів. Додайте до нього в кінці пропущений через прес часник, сіль і спеції за смаком.
картопляні оладки по-мински - фото крок 7
7. У форму для запікання викладіть в один шар готові картопляні оладки.
картопляні оладки по-мински - фото крок 8
8. Змастіть їх сметаною.
картопляні оладки по-мински - фото крок 9
9. Зверху рівномірно розподіліть частина обсмаженого фаршу.
картопляні оладки по-мински - фото крок 10
10. Потім повторіть шар оладок і шар фаршу. Кількість шарів може бути будь-яким, але досить буде обмежитися трьома шарами з оладок і двома з фаршу. Верхній шар повинен бути з оладок, який необхідно так само рясно змастити сметаною. Накрийте форму фольгою або кришкою і поставте в гарячу духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин.
картопляні оладки по-мински - фото крок 11
11. Картопляні оладки по-мински готові. Подавайте блюдо гарячим, попередньо порізавши його на порції. Смачного!

Схожі рецепти