Картопляні оладки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити звичні страви з картоплі пропоную цим класним і зовсім нескладним рецептом. Такі оладки хороші тим, що їх можна їсти не тільки теплими, але і холодними. Спробувати точно треба!
Картопляні оладки в духовці стануть чудовою альтернативою пюре. Їх можна подавати до столу з гарячим або доповнивши овочами і соусом до смаку. Цей класичний варіант можна доповнити не тільки зеленню та спеціями, які вам до душі, але і в'яленими томатами, шматочками смаженого бекону або сиром, наприклад.
- Картопля - 500-600 грам
- Борошно - 50 грам (приблизно)
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(+ для змазування)
- Зелена цибуля - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед потрібно вимити і очистити картоплю.
2. Наріжте картоплю шматочками і відправте варитися в підсоленій воді до готовності.
3. Після акуратно злийте воду.
4. І ретельно розімніть в пюре.
5. Вимийте, обсушити і подрібніть цибулю.
6. У пюре влийте рослинне масло.
7. Додайте трохи меленого перцю.
8. Всипте пару ложок борошна. Кількість борошна вказати досить складно, все залежить від сорту картоплі. Для початку пари ложок досить, решту борошна додавайте в міру необхідності.
9. Додайте зелену цибулю.
10. Ретельно все перемішайте і сформуйте з отриманої маси рулетик.
11. Наріжте невеликими шматочками.
12. Викладіть оладки на деко, змащений маслом. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 8-10. Після змастіть чуточкой масла поверхню оладок і переверніть, щоб підрум'янити з іншого боку.
13. Ось такі апетитні картопляні оладки в духовці вийшли.
14. Смачного!