Рецепт Картопляні котлети з грибним соусом фото

Картопляні котлети з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любитель картоплі, зробіть своє меню новими блюдами з цього чудового і всіма улюбленого овоча. Пропоную звернути увагу на рецепт картопляних котлет з грибним соусом.

Опис приготування:

Простий рецепт картопляних котлет з грибним соусом є у кожної господині, і кожна готує це блюдо по-своєму. Ділюся своїм рецептом, з маленькими хитрощами:

1. Чистимо картоплю і ставимо варити до готовності. Не забуваємо посолити!

2. Поки вариться картопля, можна зайнятися грибами. Чистимо гриби і нарізаємо.

3. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо півкільцями.

4. Смажимо гриби разом з цибулею на невеликій кількості рослинного масла хвилин 15.

5. Перекладаємо гриби з цибулею в посуд, в якій будемо продовжувати готувати соус.

6. На звільнилася сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо 2-3 столових ложки борошна і обсмажуємо хвилини 2-3 на середньому вогні. Весь час помішувати!

7. Додаємо до борошна томатну пасту і воду, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.

8. Виливаємо вміст сковорідки в гриби і ставимо посуд з майбутнім соусом на слабкий вогонь. Варимо хвилин 10.

9. Зливаємо воду з картоплі. Розминаємо готову картоплю в пюре і охолоджуємо.

10. Додаємо в пюре яйце, борошно і добре перемішуємо.

11. Формуємо котлети, обвалюють у борошні або сухарях і обсмажити на олії до красивого золотистої скоринки.

12. Викладаємо котлети на тарілку, заливаємо соусом і подаємо до столу.

Картопляні котлети з грибним соусом - це і дешево, і смачно. Смачного!


  • Картопля - 8-10 штук
  • Яйця - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Печериці - 300 грам
  • Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Простий рецепт картопляних котлет з грибним соусом є у кожної господині, і кожна готує це блюдо по-своєму. Ділюся своїм рецептом, з маленькими хитрощами:

1. Чистимо картоплю і ставимо варити до готовності. Не забуваємо посолити!

2. Поки вариться картопля, можна зайнятися грибами. Чистимо гриби і нарізаємо.

3. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо півкільцями.

4. Смажимо гриби разом з цибулею на невеликій кількості рослинного масла хвилин 15.

5. Перекладаємо гриби з цибулею в посуд, в якій будемо продовжувати готувати соус.

6. На звільнилася сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо 2-3 столових ложки борошна і обсмажуємо хвилини 2-3 на середньому вогні. Весь час помішувати!

7. Додаємо до борошна томатну пасту і воду, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.

8. Виливаємо вміст сковорідки в гриби і ставимо посуд з майбутнім соусом на слабкий вогонь. Варимо хвилин 10.

9. Зливаємо воду з картоплі. Розминаємо готову картоплю в пюре і охолоджуємо.

10. Додаємо в пюре яйце, борошно і добре перемішуємо.

11. Формуємо котлети, обвалюють у борошні або сухарях і обсмажити на олії до красивого золотистої скоринки.

12. Викладаємо котлети на тарілку, заливаємо соусом і подаємо до столу.

Картопляні котлети з грибним соусом - це і дешево, і смачно. Смачного!

Схожі рецепти