Картопляні котлети з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель картоплі, зробіть своє меню новими блюдами з цього чудового і всіма улюбленого овоча. Пропоную звернути увагу на рецепт картопляних котлет з грибним соусом.
Простий рецепт картопляних котлет з грибним соусом є у кожної господині, і кожна готує це блюдо по-своєму. Ділюся своїм рецептом, з маленькими хитрощами:
1. Чистимо картоплю і ставимо варити до готовності. Не забуваємо посолити!
2. Поки вариться картопля, можна зайнятися грибами. Чистимо гриби і нарізаємо.
3. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо півкільцями.
4. Смажимо гриби разом з цибулею на невеликій кількості рослинного масла хвилин 15.
5. Перекладаємо гриби з цибулею в посуд, в якій будемо продовжувати готувати соус.
6. На звільнилася сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо 2-3 столових ложки борошна і обсмажуємо хвилини 2-3 на середньому вогні. Весь час помішувати!
7. Додаємо до борошна томатну пасту і воду, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
8. Виливаємо вміст сковорідки в гриби і ставимо посуд з майбутнім соусом на слабкий вогонь. Варимо хвилин 10.
9. Зливаємо воду з картоплі. Розминаємо готову картоплю в пюре і охолоджуємо.
10. Додаємо в пюре яйце, борошно і добре перемішуємо.
11. Формуємо котлети, обвалюють у борошні або сухарях і обсмажити на олії до красивого золотистої скоринки.
12. Викладаємо котлети на тарілку, заливаємо соусом і подаємо до столу.
Картопляні котлети з грибним соусом - це і дешево, і смачно. Смачного!
- Картопля - 8-10 штук
- Яйця - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
1. Чистимо картоплю і ставимо варити до готовності. Не забуваємо посолити!
2. Поки вариться картопля, можна зайнятися грибами. Чистимо гриби і нарізаємо.
3. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо півкільцями.
4. Смажимо гриби разом з цибулею на невеликій кількості рослинного масла хвилин 15.
5. Перекладаємо гриби з цибулею в посуд, в якій будемо продовжувати готувати соус.
6. На звільнилася сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо 2-3 столових ложки борошна і обсмажуємо хвилини 2-3 на середньому вогні. Весь час помішувати!
7. Додаємо до борошна томатну пасту і воду, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
8. Виливаємо вміст сковорідки в гриби і ставимо посуд з майбутнім соусом на слабкий вогонь. Варимо хвилин 10.
9. Зливаємо воду з картоплі. Розминаємо готову картоплю в пюре і охолоджуємо.
10. Додаємо в пюре яйце, борошно і добре перемішуємо.
11. Формуємо котлети, обвалюють у борошні або сухарях і обсмажити на олії до красивого золотистої скоринки.
12. Викладаємо котлети на тарілку, заливаємо соусом і подаємо до столу.
Картопляні котлети з грибним соусом - це і дешево, і смачно. Смачного!