Картопляне пюре зі смаженою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Картопляне пюре - улюблене багатьма блюдо. Тут я хочу показати, як приготувати картопляне пюре зі смаженою цибулею, нескладний варіант класичного блюда, який володіє чудовим ароматом.
Опис приготування:
Якщо ви хочете надати пюре вершковий присмак, то замість масла, яке залишається після обсмажування цибулі, в каструлю можна додати шматочок вершкового масла і розтопити його.
- Картопля - 6-7 штук
- Молоко коров'яче - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Картопля очистіть від шкірки. Наріжте його мелімі шматочками і відваріть в підсоленій воді до готовності. Нарізану картоплю вариться близько 15-20 хвилин.
Поки кратофель ще теплий, додайте в нього молоко і, включивши повільний вогонь, закип'ятіть молоко. Потім за допомогою спеціальної толкушки перетворите картопля в пюре. При необхідності, додайте сіль.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте його дрібними шматочками. Щоб від Лука не сльозилися очі, обдавайте ніж холодною водою. Нарізану цибулю обсмажте в сковороді на рослинному маслі до багатого золотистого кольору.
Обсмажену цибулю додайте в каструлю з Пюріровать картоплею. Рослинна олія, яке залишилося в сковороді після обсмажування цибулі, також злийте в пюре. Все добре перемішайте і подавайте до столу в гарячому вигляді.