Картопляне пюре зі смаженою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре - улюблене багатьма блюдо. Тут я хочу показати, як приготувати картопляне пюре зі смаженою цибулею, нескладний варіант класичного блюда, який володіє чудовим ароматом.
Якщо ви хочете надати пюре вершковий присмак, то замість масла, яке залишається після обсмажування цибулі, в каструлю можна додати шматочок вершкового масла і розтопити його.
- Картопля - 6-7 штук
- Молоко коров'яче - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Картопля очистіть від шкірки. Наріжте його мелімі шматочками і відваріть в підсоленій воді до готовності. Нарізану картоплю вариться близько 15-20 хвилин.
Поки кратофель ще теплий, додайте в нього молоко і, включивши повільний вогонь, закип'ятіть молоко. Потім за допомогою спеціальної толкушки перетворите картопля в пюре. При необхідності, додайте сіль.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте його дрібними шматочками. Щоб від Лука не сльозилися очі, обдавайте ніж холодною водою. Нарізану цибулю обсмажте в сковороді на рослинному маслі до багатого золотистого кольору.
Обсмажену цибулю додайте в каструлю з Пюріровать картоплею. Рослинна олія, яке залишилося в сковороді після обсмажування цибулі, також злийте в пюре. Все добре перемішайте і подавайте до столу в гарячому вигляді.