Пюре з картоплі зі смаженою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре люблять усі без винятку. Одні додають до нього масло, вершки або сметану, щоб отримати вершковий смак. Сьогодні розповім про те, як приготувати пюре з картоплі зі смаженою цибулею.
Цибуля обсмажте окремо, можна зробити це заздалегідь. Можете перемішати цибулю з пюре, якщо впевнені, що все так люблять або готуєте тільки для себе. А можете подати обсмажену цибулю в окремій ємності. Поріжте цибулю дрібно або півкільцями, тут як вам більше подобається. Їжте блюдо гарячим.
- Картопля - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 40 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Очистіть картопля і цибуля, розріжте картопля навпіл.
2. Помістіть картопля в каструлю з холодною водою, додайте в неї 1 столову ложку солі і готуйте 40 хвилин на слабкому вогні.
3. Дрібно наріжте очищену цибулю.
4. Нагрійте сковороду з оливковою олією на середньому вогні, додайте подрібнену цибулю і готуйте до легкої золотистої скоринки.
5. Готовий лук перекладіть в миску.
6. Коли картопля звариться, злийте воду.
7. Додайте в картопля масло і ½ склянки теплого молока, ретельно роздавите картопля в пюре до отримання повітряної маси, при необхідності додайте молоко.
8. Перекладіть пюре в тарілку, додайте трохи приготованого лука і подавайте до столу.