Картопляне пюре з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Універсальний, смачний і дуже ситний гарнір - картопляне пюре з вершками в домашніх умовах. Щоб не було клейкості, існують деякі секрети, які викладені в цьому рецепті.
Щоб вийшло повітряне картопляне пюре, спочатку збийте його з вершковим маслом, а після поступово вливайте вершки. При бажанні в кінці можна додати сире яйце і продовжувати збивати (в такому випадку краще міксером). Вершки додадуть приголомшливий смак картоплі і благородний білий колір.
- Картопля - 4 штуки
- Вершки - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
1. Відомий всім гарнір можна готувати завжди по-різному. Є деякі секрети, які зроблять картопляне пюре ще більш повітряним і смачним.
2. Варимо картоплю на середньому вогні, після чого зливаємо всю воду і починаємо товкти вручну. Можна скористатися і міксером з твердими насадками - так картопля стане легше.
3. В середині процесу додаємо відразу вершкове масло, а після нетривалого збивання і вершки. Вершки краще підігріти.
4. Збиваємо до тих пір, поки картопля не стане повітряним. Краще використовувати міксер, щоб і процес пройшов швидше і не було грудок.
5. Подавайте картопляне пюре з вершками в домашніх умовах як гарнір. Прикрасити можна зеленню або свіжими овочами.